Ağız ve diş bakımına dikkat etmenize rağmen diş eti kanaması, diş eti iltihaplanması ve ağız kokusu yaşıyor musunuz? Bunun sebebi diş taşları olabilir. Diş taşları gıda artıklarının diş ve diş eti üzerine yapışmasından kaynaklanır. Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı, diş taşları, diş eti kanamasına, ağız kokusuna ve diş etlerinin iltihaplanmasına neden olurlar dedi.
Diş taşlarının, diş eti kanamasına, diş etlerinin iltihaplanmasına ve ağız kokusuna, bunun da sosyal yaşamda birçok soruna yol açtığı bildirildi. Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Zafer Çolakoğlu, ağız, diş ve diş eti rahatsızlıklarının, genellikle tedavisinin son derece kolay ve kısa sürede sonuca ulaşılabilen hastalıklar olduğunu söyledi. Diş eti rahatsızlıklarının dişlerin yüzeyinde oluşan gözle görünmeyen yumuşak ve yapışkan bakteri plağı adı verilen gıda artıklarının diş ve diş etleri üzerinde birikmesiyle başladığını belirtti.
Diş fırçalamanın ihmal edilmesiyle ağızda biriken gıda artıkları, tükürük içerisinde erimiş halde bulunan kireç taşı molekülleri ile birlikte dişlere iyice yapışarak, dişlerin önce ara bölgelerini, daha sonra diş eti bölgesini kaplayarak dişlerin çürümesine ve diş etlerinin iltihaplanıp kanamasına neden olurlar. Gereken temizlik ve tedavi yapılmadığı takdirde iltihaplanan diş etleri fırçaladıkça kolaylıkla kanayan, şişkin, koyu kırmızı, ağrılı ve ağır kokulu bir yapıya bürünürler. Bütün bu sorunlara aldırış etmeyen kişinin, zamanla dişler etrafındaki çene kemiğinde erime ve diş etinde çekilmeler başlar ve sonuçta sallanan dişler kaybedilir.
Düzenli Olarak Fırçalayın
Sağlıklı diş etlerine, temiz ve beyaz görünen dişlere, hoş kokan ağıza sahip olunması için dişlerin düzenli olarak fırçalanması gerektiğini ifade eden Çolakoğlu, Ayrıca, hiç bir sorun olmasa bile, en geç yılda bir kez diş hekimine gidilmeli ve birikmiş olan diş taşları temizletilmeli dedi.
Yorum Yap
Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap
Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.