Odaklanma Sorunumu Yaşıyorsunuz

Kişinin ilgisinin bir işle uğraş halindeyken dağılması ve çoğunlukla unutkanlığın duruma eşlik etmesi, odaklanma sorununu gündeme getiriyor.

Odaklanma sorununun farkında varılması bazen sorunun çözülmesi için yeterli olmuyor. Bu durumda ne yapmak gerekiyor, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen bu sorun nasıl çözüme kavuşturuluyor? REEM Nöropsikiyatri Merkezi’nden Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Yavuz, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.

Odaklanma Sorunu Belirtileri Nelerdir?

Odaklanma Sorununun Başlıca Nedenleri

Odaklanma sorunun pek çok nedeni olabilir. Beyindeki bazı alanlarda hormonal kaynaklı düzensizlikler, doğrum öncesi ve sonrası oluşan görme veya duyma ile ilgili patolojik eksiklikler, psikolojik etkenler, yoğun stres yaşanması odaklanma sorununun başlıca nedenleri arasında yer alır.

Odaklanma Sorunu Yaşayanların Yapması Gerekenler

Odaklanma Sorunu Tedavisinde TMS

Periyodik aralıklarla yapılan TMS uygulamaları, odaklanma ve yoğunlaşma kusurlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. TMS uygulaması yapılan kişilerde odaklanma ve yoğunlaşma rahatça sağlanabilir, insanların yeni şeyleri öğrenme ve farklı ortamlara çabuk adapte olma yetenekleri büyük ölçüde gelişir. Kilitlenmiş beyin fonksiyonları TMS ile çözülür. Manyetik şoklama ile beyinde aksama gösteren tüm fonksiyonlar yeniden reorganize olur, beyin fonksiyonel açıdan yeniden sorunsuz çalışmaya başlar.