Yoğurt Hamilelikte de Faydalı

Yoğurt Hamilelikte de Faydalı

Uzmanlar yoğurdun yaşamın her döneminde, özellikle hamilelik süresi içinde bolca tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Yoğurdun hamilelik dönemindeki beslenmenin vazgeçilmez bir parçası olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar yoğurdun yaşamın her döneminde, özellikle hamilelik süresi içinde bolca tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Yoğurdun hamilelik dönemindeki beslenmenin vazgeçilmez bir parçası olduğu ve yaşamın her döneminde bolca tüketilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Yoğurdun besin içeriği açısından en önemli protein ve kalsiyum kaynaklarından biri olduğunu belirten uzmanlar, anne karnında gelişmekte olan fetusun, kemik, diş köklerinin oluşması ve büyümesi için gerekli olan kalsiyumu bol miktarda içerdiğini vurguladı. Anne adayları için kalsiyum tüketiminin büyük önem taşıdığını, anneden bebeğe kemik ve kafa gelişimi için sürekli kalsiyum akışı olduğunu belirten hekimler, özellikle iskelet gelişiminin en hızlı olduğu dönem olan gebeliğin üçüncü ayında vücudun kalsiyum ihtiyacının önemli derecede arttığını kaydetti. Bu dönemde yeterince kalsiyum almamış anne adaylarının, sonraki yıllarda kemik erimesi diye bilinen osteoropoz sorunuyla karşılaşacağını bildiren uzmanlar, kalsiyumun vücutta kas, kalp ve sinir sisteminin işlevlerinin yerine getirilmesinde, kan pıhtılaşması ve bazı enzimatik faaliyetlerin görevlerini üstlenmesinde önemli rolleri olduğunu savundu.

Yoğurdun Önlediği Hastalıklar

Uzmanlara göre yoğurdun önlediği hastalıklar şunlar:

"Hamileliğe bağlı yüksek tansiyon, astım, bağırsak kanseri, böbrek taşı oluşumu, diş çürümesi, kemik erimesi."

Özellikle sabahleyin kahvaltıdan sonra yenilen yoğurdun bağırsakların çalışmasına yardım ettiğini belirten uzman hekimler, bu sayede özellikle anne adaylarının şikayetçi olduğu kabızlık sorununa iyi geleceğini, aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besin olduğunu kaydetti. Uzmanlar, normal sağlıklı bir bireyin alması gereken kalsiyum miktarının ortalama 200-800 miligram civarında olduğunu belirterek, bu miktarın 2-3 su bardağı süt veya yoğurtla karşılanabileceğini söyledi. Gebelik döneminde bu gereksinimin 1200 miligrama kadar çıkabileceğini kaydeden uzman hekimler, hamilelik döneminde tüketilen yoğurdun katkı maddesi içermemesine dikkat etmeleri gerektiğini savundu.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...