Eklem Ağrılarının Sebepleri Nelerdir? Kimlerde Görülür?

Islak koşullarda, soğukta vb. çalışma koşullarında bulunuyor olmanız eklemlerde ağrılarının daha kolay ortaya çıkmasında etkilidir.

40 yaşın üzerindeki kişilerin yarısından fazlası düzenli olarak eklem ağrısı çekiyor. Yaralanmalar, uzun süreli hipotermi, kemik dokularındaki yaşa bağlı değişiklikler, aşırı fiziksel efor, viral / bulaşıcı hastalıklar, genetik yatkınlık, kötü alışkanlıklar vb. durumlar eklem ağrılarının ortaya çıkmasında oldukça etkilidir. Ayrıca ıslak koşullarda, soğukta vb. çalışma koşullarında bulunuyor olmanız eklemlerde ağrılarının daha kolay ortaya çıkmasında etkilidir.

Eklem Ağrısına Neden Olan Hastalıklar

Objektif bir sebep olmaksızın ortaya çıkan eklem ağrısına "artralji" denir. Romatizmal, bulaşıcı, otoimmün, nörolojik hastalıklar ve bir dizi başka nedenlerle ortaya çıkabilir. Birçok patoloji kendini ağrı olarak gösterebilir:

Eklem Ağrıları İçin Önerilen Gıda Takviyeleri

Eklem ağrılarından mustaripseniz bir sağlık kuruluşuna başvurmanız, doktor kontrolü dahilinde takviyeler kullanmanızda fayda var.

Eklem ağrıları için önerilen ve yaygın olarak kullanılan gıda takviyeleri de bulunmaktadır. En sık kullanılanı Glukozamin ve Yumurta Kabuğu Zarı. 

Günde 1000-1500 mg Glukozamin 400-800 mg kondroidin içeren karışımların eklemlerdeki kıkırdak yıkımını yavaşlattığı yeni kıkırdak yapımını uyardığı yangısal süreçleri frenleyip ödemi ağrıyı şişliği azalttığı belirtilmektedir. Yine de doktor onayı ile kullanmak, etiket üzerinde yazan dozlara da uymak gerekmektedir.