Bayramda Nasıl Beslenmeli

Dr. Ayhan Tokgöz, oruç sonrasında sağlığını ve kilosunu korumak isteyenler için Ramazan Bayramı’nda beslenme önerilerini paylaşıyor.

Bayramda beslenme düzeninin değişmesi sağlık açısından riskli durumlara yol açabiliyor. Dr. Back-Up danışmanlarından Dr. Ayhan Tokgöz, oruç sonrasında sağlığını ve kilosunu korumak isteyenler için Ramazan Bayramı’nda beslenme önerilerini paylaşıyor.

Back-Up’ın koruyucu aile hekimliğini temel alan hizmeti Dr. Back-Up, üyelerine sağlık konusunda her türlü bilgilendirme, takip ve organizasyonel hizmet sunmaya devam ediyor. Dr. Back-Up Medikal Danışmanı Uzman Dr. Ayhan Tokgöz, sağlıklı ve keyifli bir bayram geçirmek isteyenler için beslenme önerilerini aktarıyor.

“Sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazlarından biri de düzenli ve dengeli beslenmedir. Ramazan ayı boyunca oruç tutarak beslenme düzenini değiştiren ve günlük öğün sayısını düşüren bireyler, bayramın gelmesi ve normal beslenme düzenlerine kavuşmalarıyla birlikte bir anda eskisinden de fazla yemek yeme eğiliminde bulunuyorlar. Dahası ramazan ayındaki beslenme düzeninin sonucunda metabolizma hızının yavaşlaması ve hemen ardından gelen Ramazan Bayramı’nda yağ oranı fazla, yüksek kalorili yiyeceklerle beslenilmesi mide ve bağırsak hastalıklarının önünü açıyor” diye bilgi veren Dr. Tokgöz, Ramazan Bayramı’nın tadını kaçırmamak için uygulanması gereken beslenme kurallarını sıralıyor:

Oruç etkisiyle yavaşlayan metabolizma kilo almaya neden olacaktır, bu yüzden beslenmenin yanında fiziksel aktivite de büyük önem taşıyor. Metabolizmayı hızlandırmak için spor yapmak, merdiven kullanmak, bisiklete binmek, en azından yemeklerden sonra yürüyüş yapmak faydalı olacaktır.