Kurban Bayramı'nda Fazla Et Tüketenler Dikkat

Kurban Bayramı et yeme açısından biraz ölçünün kaçırıldığı günlere dönüşüyor. Dilem İrkin günlük et tüketimi fazla kişilere de 10 öneride bulunuyor.

Et Yüzünden Hastalanmamak İçin 10 Öneri

Kurban Bayramı et yeme açısından biraz ölçünün kaçırıldığı günlere dönüşüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, Kurban Bayramı'nda özellikle de kısıtlı et tüketmesi gereken kalp, yüksek tansiyon ve şeker hastalarını günde iki köfteyi geçmeyecek kadar yağsız et tüketmeleri konusunda uyarırken, günlük et tüketimi fazla kişilere de bayram için sağlıklarını koruyacak 10 öneride bulunuyor.

Günlük hayatımızda her şeyde olduğu gibi et tüketiminde de abartıya kaçmamak gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, et ve tatlı tüketiminin çok fazla olduğu Kurban Bayramı'nda et tüketiminin vücuda verdiği başlıca zararları şöyle özetliyor: “Fazla et yemekten dolayı kan kolesterol değerleri artıyor. Protein alımına bağlı olarak ürik asit değerlerinde artış gözlenebiliyor. Özellikle kalp damar hastaları ve gut hastaları bu durumdan daha çok etkileniyor.”

Et Yiyin, Ama Sağlığınızdan da Olmayın

Et yemek ve pişirmekten kaynaklanan zararlı etkileri azaltmak için bizlere de bazı görevler düşüyor. Kalp, hipertansiyon, şeker gibi hastalıkları olanların yanı sıra sağlıklı kişilerin de sağlıklarını kaybetmemeleri için başlıca 10 öneride bulunan Beslenme Uzmanı Dilem İrkin, bu önerilerini şöyle sıralıyor:

Örnek Menü

Sabah:

Öğle:

Ara

Akşam

Ya da: