Et, balık, yumurta ve peynir ağırlıklı, günlük bin 200 kalorili beslenme şekli, kuvvetten düşürmeden zayıflamayı sağlıyor.
Hücrelerin temel kurucularından olan proteinler, aynı zamanda insan vücudunun bütün fonksiyonlarının gelişmesi ve büyümesi için de gerekli. Proteinler, aminoasit denilen bir dizi elementten oluşan özler. Organizma kendi başına aminoasitlerin ancak küçük bir miktarını üretebiliyor. İhtiyacı olan miktarı tamamlamak için dışardan takviyeye ihtiyaç duyuyor. Organizmanın kendi kendine üretemediği aminoasitlere "temel aminoasitler" deniyor. Her dengeli beslenme rejiminde olmaları gerekiyor. Proteinler, temel aminoasitlerin zenginliği veya eksikliğine göre değerlendiriliyorlar. Bu değere "biyolojik değer" adı veriliyor. Her tür aminoasit içeren protein, yüksek biyolojik değere sahip kabul ediliyor. Bu tip proteini içeren besinler çoğunlukla hayvansal ürünler. Protein yönünden zengin olan tahıl, sebze, meyve ve yeşilliklerin hepsinin "biyolojik değer" olarak da zengin olduğunu söyleyemeyiz. Yüksek biyolojik değere sahip olan proteinli besinler, yumurta, süt, peynir, dana eti, soya, pirinç ve kuru fasulye.
Proteinler organizmanın tüm fonksiyonlarını yerine getirmesini sağladıklarından kısa sürelerle uygulanan protein ağırlıklı beslenme sayesinde bitkin düşmeden ve organizmayı yıpratmadan kilo vermek mümkün. Bu beslenme şekline göre, sabah kahvaltısında yoğurt, bir kaşık bal, bir dilim kızarmış ekmek ya da grisini; kuşluk vaktinde bir meyve (istediğiniz herhangi bir meyve olabilir), öğlen et, balık, tavuk, kuru fasulye, yumurta veya pirinçli bir yemek; akşamüstü bir meyve ve akşam, sebze, salata ve meyve ağırlıklı beslenmeniz gerekiyor. Günde bin 200 kaloriyi aşmayacak şekilde bu programa uyulursa, aç kalmadan ve sinirleri yıpratmadan haftada yarım ila bir kilo arasında vermek mümkün. Kalori hesaplamayı dert etmeyin. Yukarıda verilen listedeki gıdalardan hazırlayacağınız bir tabaklık porsiyonlar kaloriyi aşağı yukarı tutturmanızı sağlayacaktır.