Sporcular İçin Özel Tarifler

Sporcular İçin Özel Tarifler

Sporcular için en önemli konulardan birisi olan beslenme konusunda sporculara yardımcı olabilecek tarifleri beraber inceleyelim.

Sporcular için özel tariflerin neler olduğunu sizlerle beraber inceleyeceğiz. Sporcular için en önemli konu beslenmedir beslenme konusunu basite almak gelişimin oldukça yavaşlaması anlamına gelmektedir..

Sporcular İçin Özel Tarifler

Sporcular için tarifler hem enerji bakımından oldukça olumlu hem de kas onarımına yardımcı olabilecek besinler içermelidir.

Meyve ve Yoğurt Smoothiesi:

  • Malzemeler: Bir avuç ıspanak, bir bardak meyve (muz, çilek, böğürtlen gibi), bir bardak yoğurt (tercihen Yunan yoğurdu), biraz bal veya agave şurubu, bir bardak süt veya badem sütü.
  • Hazırlık: Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. İhtiyaca göre buz ekleyebilirsiniz.

Tavuklu Quinoa Salatası:

  • Malzemeler: Pişmiş quinoa, ızgara tavuk parçaları, doğranmış sebzeler (domates, salatalık, biber, havuç), doğranmış yeşillikler (marul, roka, maydanoz), limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber.
  • Hazırlık: Tüm malzemeleri büyük bir kasede karıştırın ve limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırın.

Tavuk ve Sebzeli Bulgur Pilavı:

  • Malzemeler: İki bardak tavuk suyu, bir bardak bulgur, tavuk göğsü (dilimlenmiş), bir havuç (rendelenmiş), bir su bardağı ıspanak, bir domates (küp şeklinde doğranmış), bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber.
  • Hazırlanışı: Tavuk suyunu kaynatın, bulguru ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tavada tavuk dilimlerini pişirin. Bir başka tavada zeytinyağını ısıtın, havuç ve ıspanağı ekleyin, yumuşayana kadar soteleyin. Bulgura sebzeleri ve tavuk dilimlerini ekleyin, domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın.

Fıstık Ezmesi ve Muzlu Tam Buğday Ekmeği:

  • Malzemeler: Tam buğday ekmeği dilimi, fıstık ezmesi, bir muz.
  • Hazırlanışı: Ekmeğin üzerine fıstık ezmesini ve dilimlenmiş muzu sürün. İsterseniz üzerine biraz bal veya tarçın serpebilirsiniz.

Paylaştığımız bu tarifler genel bir kitleye yöneliktir. Tariflerde içeren malzemeler bazı bireyler için alerjik reaksiyonlara sebep olabilir bu sebeple tarifleri uygulamadan önce kesinlikle beslenme uzmanınıza veya diyetisyene danışmanızı öneririz.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...