Yazın Günde En Az 7-8 Öğün Meyve-Sebze Tüketin

Yaz aylarında kanser, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığın önlenmesinde büyük rol oynayan sebze ve meyveler tercih edilmeli.

Yaz aylarında, kanser, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığın önlenmesinde büyük rol oynayan sebze ve meyveler tercih edilmeli. Yazın, kızartma ve yağlardan alabildiğine uzaklaşarak ağırlıklı olarak meyve-sebze çeşidinden yararlanmak gerektiğini dile getiren uzmanlar, günde 6-7 öğün bu tür besinlerin tüketilmesini öneriyor. Başta kanser, kalp hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığın önlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, kabızlık gibi hastalıkların engellenmesinde meyve ve sebzelerin büyük rol oynadığını dile getiren uzmanlar, yeşil biber, maydanoz, çilek, erik, yumurta, süt ve türevleri, havuç, kayısı, tahin, kuru baklagiller, fındık, badem gibi içinde antioksidan bulunan besinlerin sıkça tüketilmesini öneriyor.

Yazın Ne Kadar Sıvı Almalıyız?

Yaz dolayısıyla fazla su kaybı olduğunu, sıvı kaybını karşılamak amacıyla günde 2,5-3 lt. su içilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, Yazın spora başlamadan 15 dk. önce 1-1,5 bardak, spor sırasında ise 10-15 dakikada bir yarım bardak su içilmesini tavsiye etti. Ayrıca ihtiyaçtan fazla su tüketilmesinin böbreklere zarar verdiğine ve vücutta ödem oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Yazın Beslenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler