Sedef Hastalığı (Psoriazis)

Sedef Hastalığı (Psoriazis)

Cilt hücrelerinin normalden birkaç kat daha hızlı çoğalmasına neden olan bir cilt hastalığıdır. Sedef hastalığında tedavi olarak nasıl önlemler alınmalıdır?

Nedeni tam olarak bilinmeyen sedef hastalığında, vücudun bazı bölgelerindeki deride aşırı bir büyüme ve bunun sonucunda kalınlaşmış, kırmızı, yama görünümünde kaşıntılı, göze hoş görünmeyen alanlar meydana gelmektedir. Kafa derisi, dizler ve dirsekler en sık tutulan yerlerdir, ancak hastalık tüm vücutta geniş alanları kaplayan lezyonlar meydana getirebileceği gibi eklem iltihaplarına da neden olabilir. Genetik bir yatkınlık olabilir. Hastalığın şiddeti zaman içerisinde değişiklik gösterebilir, azalma ve artışlar stres ve psikolojik durumla ilişkilidir. Kullanılan tedavi yöntemleri kesin tedavide yetersizdir.

Aşağıdaki Yöntemler Tedaviye Yardımcı Olarak Önerilebilir:

  • Güneşte daha çok zaman geçirin, mümkünse güneşi bol bir yere yerleşin. Güneş ışığı, sedef hastalığında son derece faydalıdır.
  • Daha az yağ ve daha az protein tüketin; karbonhidrat tüketimini arttırın.
  • Tedavi amacı ile devedikeni (Silybum Marianum) bitkisinin ekstresini deneyin. Bu bitki ekstresi zararsızdır ve alkol kullanımına bağlı meydana gelen karaciğer hastalıklarına karşı kullanılmaktadır. Bir litre kaynar suya 50 gram meyvesinden konularak demlenir ve günde 2 kez birer çay bardağı, 3 ay boyunca içilir. Eğer hazır hapları bulunabilirse, günde 2 kez birer tablet, 3 ay süresince alınır.
  • Stres azaltma tekniklerini deneyin; hipnoz sonucu hastalığın gerilediğini gösteren çalışmalar mevcuttur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...