Yenidoğan Bebek İçin Giyim

Yenidoğan bebeklerin büyüme ve gelişim sürecinde beslenmesi kadar giydiği kıyafetlerde oldukça önem arz etmektedir.

Rahatlık ve güvenilirlik, yeni doğmuş bir bebeğin gardırobunun vazgeçilmez unsurlarıdır. Unutmayınız ki, herhangi bir giyim malzemesinin gereğinden fazlasını satın almak hiç de ekonomik değildir. Bebeğinizin ne kadar da çabuk büyüdüğünü görmek doğrusu sizi çok şaşırtacaktır. Dolayısıyla, kural olarak, yeni doğmuş bebek giysilerine ya da küçük beden giysilere fazla itibar etmeyiniz. Olgunlaşmış gebelik neticesinde normal zamanında doğmuş bebeklerin 3 ila 6 aylık bebekler için yapılmış giysileri giymemesi için hiçbir neden yoktur. Bebeğinizi hastaneden eve getirdiğinizde ne tür giysiler giydirebileceğiniz konusunda aşağıdaki açıklamalar yardımcı olabilir, şüphesiz değişik mevsimler olabileceği dikkate alınmalıdır.

Bebeğinizin Giysi Tercihi İçin Öneriler:

Bazı anneler ve babalar bebeklerine fazla giysi giydirmeye eğilimlidirler. Bebeğe fazla giysi giydirmek iklim değişikliklerinde bebeğin bu değişikliklere adapte olmasını engelleyici olduğundan bebeğin kolayca soğuk almasına neden olabilir.

Bebeğinizin Üşümediğini Ve Daha Fazla Giysi Giymeye Gereksinimi Olup Olmadığını Nasıl Bilebilirsiniz?

Bebeğin vücudu sıcak olduğu halde soğuk olabildikleri için eller iyi bir gösterge sayılamaz. Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamak için kollar bacaklar ya da boynu daha iyi ipucu verebilir. Fakat en iyi rehber bebeğin yüzüdür. Eğer bebek üşüyorsa, yanakları solgun olacaktır. Üşüyen bir bebek de muhtemelen hareketsiz olacaktır.