Ameliyatla Zayıflama

Ameliyatla Zayıflama

Ameliyatla zayıflama kulağa kolay bir kilo verme yöntemi gibi gelebilir. Ancak bu tür ameliyatlar herkese veya her durumda uygulanmıyor.

Ameliyatla zayıflama kulağa kolay bir kilo verme yöntemi gibi gelebilir. Ancak bu tür ameliyatlar herkese veya her durumda uygulanmıyor.

Liposuction

En çok karın ve kalça bölgesinde görülen, diyete ve egzersiz yapmaya dirençli yağların tedavisinde, günümüzde, liposuction yöntemiyle oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor. Öyle ki bir seansta 5-6 kilo yağ aldırılabiliyor. Daha fazla yağ alınması gerekiyorsa, ikinci bir uygulamanın yapılması gerekiyor. Liposuction işleminin bir başka özelliği de bölgesel zayıflama işlemi olması. Bu yöntemin nasıl uygulandığına gelince; liposuction steril koşullarda, yağ alınacak bölgeye özel bir solüsyon verilerek yapılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; kanüllerin ince olması.Günümüzde 2 milimetrelik kanüller kullanıldığı için işlem uzman ellerde yapıldığı takdirde yağ alınan bölgelerde herhangi bir iz oluşmuyor. Ayrıca bölgelere birçok kez girilip çıkılabildiği için yağlar hemen her yerden daha orantılı bir şekilde alınabiliyor. Vücuda verilen sıvı bölgeyi iyice genişletip, yapı homojenize ediyor ve bu sayede işlem dikkatli ve düzenli yapıldığında herhangi bir sorun da yaşanmıyor. Bu işlemden sonra korse giyilmesi, cildin elastikiyeti ve şişliklerin daha çabuk geçmesi için önem taşıyor. Liposuction işleminin ardından yapılan ultrasonik masajla daha çabuk iyileşme sağlanıyor ve şişlikler kısa sürede yok ediliyor.

Kimler İçin Sakıncalı?

Liposuction, küçük çocuklara, ileri derecede kalp hastalarına ve hamilelere uygulanmıyor.

Riskleri

En sık karşılaşılan sorun bazı bölgelerde gereğinden fazla yağ alındığı için ortaya çıkan çukurlar. Ayrıca damarda oluşan travma sonucunda gelişen kanama bu yöntemin bir başka riskini oluşturuyor. Bazı hastalarda da ameliyat sırasında, yağ hücreleri damar içine girebiliyor ve burada pıhtı oluşmasına yol açabiliyor.

Mideye Kelepçe

Fazla yemeyi önlemek için kullanılan bu yöntem önerilebilir. Ameliyat daha önce uzun süre diyet ve egzersiz yapmış fakat kilo verememiş, vücut kitle endeksi yüzde 35’in üzerinde olan hastalara tavsiye ediliyor. Bu yöntemde mideyle yemek borusunun birleştiği yerin hemen altına ayarlanabilir slikon bir halka takılıyor. Bu halka üst bölümde ufak bir boşluk bıraktığı için mideyi ikiye bölüyor. Midenin üst kısmındaki besin alt bölgeye güçlükle ulaşabildiği için hasta az yiyor. Ameliyattan sonra bir yıl içinde fazla kiloların yüzde 50’si veriliyor.

Kimler İçin Sakıncalı?

Ağır kalp yetmezliği ya da akciğer hastalığı olanlara, alkoliklere, çocuklara, hormon bozukluğu nedeniyle şişmanlamış kişilere.

Riskler

Obezite beraberinde kalp, diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarıda beraberinde getirdiği için bu kişilerin ameliyatlarında zaten bir risk söz konusu. Genel anestezi de uygulandığı için zatürre, nefes almada güçlük, bunun yanı sıra kalp dolaşım ve solunum sistemi problemleri daha kolay ortaya çıkıyor. Ayrıca ameliyat sırasında damarlarda kan pıhtılaşması görülüyor. Ameliyat anında oluşabilecek kanamalar, midenin delinmesi ya da çevre organ yaralanmaları da muhtemel riskler arasında.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...