Diyetlerde Yapılan 6 Yanlış

Pek çok birey doğruluğunu tam olarak bilmeden, etrafındaki insanların ifadeleri ile doğru olduğunu kabul ettiği diyetleri tercih ediyor.

Her üç erişkinden bir tanesi özellikle yaz aylarının başlangıcı ile birlikte diyet yapmaya başlıyor. Pek çok birey doğruluğunu tam olarak bilmeden, etrafındaki insanların ifadeleri ile doğru olduğunu kabul ettiği diyetleri tercih ediyor. Bu diyetlerle kısa dönemde verilen kilolar sonraki aylarda geri alınıyor ki, sonraki yıl yine her üç erişkinden bir tanesi diyet yapmaya başlıyor. Aslında yapılması gereken diyet değil ideal beslenme alışkanlığı kazanmak. Ancak bu daha zahmetli ve uzun vadeli bir kazanım olduğu için insanlar kısa vadeli çözümleri tercih ediyor. Yine de diyetin toplumsal bir gerçek olduğunu kabul ederek, diyet yaparak zayıflamayı tercih edenlerin aşağıdaki önerileri dikkate alması yararlı olacaktır.

Sonuç; ne yediğiniz değil ne kadar yediğiniz önemlidir. İnsanı alışkanlıkları yönetir. İyi bir beslenme tarzı alışkanlığı hiç diyet yapmadan, istediklerinizin tamamını yiyerek, ideal bir vücut ağırlığına sahip olmanıza yardımcı olabilir.