Bol Bol C Vitamini Tüketin
Kış mevsiminde grip salgınları çok görüldüğü için gebelerin bağışıklık sistemlerini kuvvetli tutmaları gerekir. Bunun için dengeli beslenmenin yanı sıra kış sebzelerinden brokoli, ıspanak, pırasa ve kış meyvelerinden portakal, mandalina, greyfurt tüketilmek faydalı olacaktır. Kivi de yine C vitamini kaynağı olması açısından önemli bir meyvedir. Grip ve diğer üst solunum yolu hastalıkları kış aylarında daha fazla görülür. Bu nedenle gebeler kapalı ve kalabalık yerlerde fazla bulunmamalı, selamlaşmak için sadece tokalaşma yöntemini kullanmalı ve ellerini sık sık yıkamalıdır. Yine de meydana gelebilecek gribal durumlarda ilaç kullanmadan önce mutlaka doktora danışmak gerekir. Ateş, koyu renkli burun akıntısı ya da balgam olmadığı sürece genel olarak antibiyotik alınmamalı. Ihlamur, kuşburnu gibi meyve çayları tüketilmelidir. Ayrıca bol sıvı tüketimi ve istirahat etmeye önem verilmelidir.
Kapalı Ortamlar Sık Sık Havalandırılmalı
Havaların soğumasıyla birlikte anne adayları kapalı mekanlarda vakit geçirmeyi tercih ederek kendilerini ve bebeklerini koruduklarını düşünüyor. Ancak evler veya kapalı alışveriş merkezlerinde birçok kişinin aynı havayı soluduğu bir ortam gebe kadınlar için çok da sağlıklı değildir. Bulunan kapalı ortamın sık sık havalandırılması hem mikropların hem alerjenlerin, hem de deterjan artığı gibi kimyasallara) konsantrasyonunu azaltır, oksijen sağlar.
Karlı Havalarda Dışarı Çıkmamaya Çalışın
Kışın soğuk hava ve sudan dolayı ciltte kurumalar ve çatlamalar çok daha fazla görülür. Elin soğuk yerine ılık suyla yıkanmalı ve sık sık kuruyan cilt paraben içermeyen bir nemlendirici ile nemlendirilmeli. Karlı ve buzlu hava koşullarında dışarı çıkmamalı, çıkılması gerekiyorsa düşme ya da çarpmadan korunmak için düz botlarla yürünmelidir. Aynı zamanda bu koşullarda araba kullanmaktan da kaçınılmalıdır.
Yorum Yap
Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap
Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.