Anoreksiya Hastalığı Nedir?

Anoreksiya hastalığı nedir? Anoreksiya hastalığının belirtilerinin ne olduğunu ve tedavisinin ne olduğunu sizlerle inceleyeceğiz.

Anoreksiya hastalığının ne olduğunu ve bu hastalığın olumsuz belirtilerini sizlerle inceleyeceğiz. Bilmekte fayda var ki hastalığın belirtileri ve sizin gösterdiğiniz belirtiler yakın olabilir bu da sizin bu hastalığa sahip olduğunuz anlamına gelmez. Belirtilere sahipseniz kesinlikle uzman bir hekime danışmanızı tavsiye ederiz.

Anoreksiya Hastalığı Nedir?

Tam adı Anoreksiya nervoza olan yeme bozukluğuna sebep olan bu hastalık kalori alımını kısıtlama, fazla egzersiz yapma gibi eğilimlerde bulunurlar çünkü bu hastalığa sahip olan kişiler kilo kaybı ve alımı gibi konularda büyük korku yaşarlar.

Anoreksiya Hastalığı Belirtisi Nedir?

Anoreksiya bir yeme bozukluğu olduğu için kilo sorunları yaşanabilir. İşte sizlerle Anoreksiya hastalığının belirtileri:

Anoreksiya Hastalığı Tedavisi Nedir?

Anoreksiya hastalığının bir kaç farklı tedavisi vardır fakat bilinmelidir ki bu hastalığın tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım olmalıdır. Genel olarak tek bir uzmanın değil bir kaç farklı uzman hekimin kontrolü altında tedavi edilir. Şimdi sizlerle tedavi yöntemlerini inceleyelim: