Bezmiâlem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hastalık hikâyelerini konu alan "Hastalık Hikâyem" adlı bir öykü yarışması açtı. Yarışmaya her meslekten ve her yaştan kişiler başvurabilmekte. Yarışmaya hikâye göndermek isteyen katılımcılar, hikâyelerini www.hastalikhikayem.com adresine gönderebilirler. Son başvuru tarihi 01 Şubat 2013 tarihi olan yarışmanın kazananları, 14 Mart 2013 tarihinde ilan edilecek. Yarışmada birinciye 3.000 Türk lirası, ikinciye 2.000 Türk lirası, üçüncüye 1.000 Türk lirası ödül verilecek.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen "Her Hastalık Bir Hikâyedir" yarışması ile başlayan hastalık hikâyelerini yazma fikri, diğer üniversiteler arasında da hızla yayılmakta. Yıllardır değişik alanlarda kullanılan, duygu ve yaşantıyı anlatan hikâye türü, bu kez sağlık eğitiminin kalıcılığını sağlamak amacıyla kullanılmak isteniyor. Bu sayede öğrenimin keyifli olması ve toplumsal değerlerin öğretilmesi de hedefleniyor. Bir yıl içerisinde dördüncüsü açılan hastalık hikâyesi yarışmaları, bulaşıcı bir hastalık gibi yayılmakta. Bunun nedeninin tıp eğitiminin sadece kitaplardan öğrenilemeyeceği fikrinin kabul görmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Daha önce Türk Anezteziyoloji ve Reanimasyon Derneği “Aydemir Yalman AYBA Hikâye Yarışması” düzenledi. Sadece anestezijoloji uzmanları ve bu alanda çalışan araştırma görevlilerinin katıldığı yarışmanın ödülleri, 7-11 Kasımda 2012 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Girne şehrinde yapılan Anezteziyoloji ve Reanimasyon Derneğinin 46. Ulusal Kongresinde verildi. Daha sonra Türkiye Milli Pediatri Derneği "Çocuk Hekimi Gözüyle Hastalık Hikâyeleri" adlı çocuk hekimleri ile çocuk sağlığı ve hastalıkları araştırma görevlilerinin katılabilecekleri bir yarışma açtı. Ödüller 28 Kasım-2 Aralık 2012 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Girne şehrinde gerçekleştirilecek olan 56. Türkiye Milli Pediatri Kongresi sırasında takdim edilecek.
Hastalık hikâyesi yarışmalarının son ayağı Bezmiâlem Üniversitesi oldu. Sizler de bu kervana katılmak, yaşadığınız, şahit olduğunuz ya da kurguladığınız bir hastalık hikâyesini göndermek ve bu sayede hastalık öğretimine katkı sunmak istiyorsanız kaleme kâğıda sarılmanızın zamanı geldi. Bezmiâlem Üniversitesi yazdığınız hikâyeleri bekliyor
Yorum Yap
Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap
Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.