Reflü Nedir?

Dünya genelinde olduğu gibi bizim ülkemizde de bir sorun olan reflü nedir ve alınması gereken önlem ve tedavisini sizin için inceliyoruz.

Günümüzün yaşanan sıkıntılı ve rahatsız edici hastalıklarından birisi olan reflü nedir ve reflü olunmaması için alına bilecek önlemler ve tedavi yöntemlerini sizin için inceliyoruz.

Reflu Nedir?

Mide içeriğinin (asidinin) patolojik şekilde mideden özefagusa (yemek borusuna) doğru geri kaçışı gastroözefageal reflü’dür.

Reflü hastalığı asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesidir. Reflü hastalığı, ağıza kadar gelen acı tat ve yiyecek hissi ile kendini göstermektedir.

Reflu Belirtileri

En yaygın belirtileri;

Reflu Tedavisi Nedir

İlaç tedavisinin haricinde yaşam şeklinizi değiştirerek de tedavi olabilirsiniz

Yaşam biçimini düzenleyen ilaç dışı tedaviler;

İlaç Tedavisi;

Asidi nötralize edebilmek çin ilaç tedavisine başvurulur. Özellikle proton pompa inhibitörleri (mide asidi üretiminin uzun süreli azaltılmasını sağlamak için ilaç grubu) tedavisiyle hem semptomatik düzelme sağlanır hem de mukoza hasarı ortadan kalkar. Reflü tedavisinde en az 4 ile 8 hafta ilaç kullanmak gerekir.

Dikkat! Reflü hastalığı erken dönemde tedavi edilmediğinde ilerleyen dönemlerde mide kanseri gibi çok daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. 

Reflu'den Nasıl Korunabiliriz