Aerodiol

Aerodiol

Aerodiol nedir ne için kullanılır, Aerodiol nasıl kullanılır, Aerodiol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nazal Sprey

Estradiol 17b

Ambalaj:

 150 µg/dozx60 dozluk (4.2 mL) sprey.

Endikasyon:

 Doğal yada cerrahi menopoza bağlı östrojen eksikliği semptomları ve östrojen yetmezliği ile indüklenmiş osteoporozun önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Gebelik ve gebelik kuşkusu, emzirme, bilinen ve kuşkulanılan östrojene bağlı tümör, endometriozis, tanısı konmamış vajinal kanama, aktif veya yakında geçirilmiş tromboembolik durumlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Östrojene bağlı tümör geçmişi, rahimde fibromiyom,leiomyoma, endometrium hiperplazisi, memede fibrokistik rahatsızlık,tromboembolik rahatsızlık geçmişi (veya risk faktörlerinin varlığı),hipertansiyon, karaciğer hastalıkları (örn. sarılık, porfiri,adenom), herpes gestationes, kloazma, özellikle (gün) ışığa maruz kaldığında yatkınlığı olan kadınlarda, otoskleroz, migren veya(şiddetli) baş ağrısı durumlarından herhangi biri mevcut ise, daha önce olmuş ve/veya gebelik sırasında ağırlaşmışsa, estradiol tedavisinin yararları olası risklere karşı değerlendirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Memelerde duyarlılık, ağrı, şişme ve salgı, sıvı retansiyonu, kilo artışı geçici eritem, kloazma, kızarıklık,baş ağrısı, migren, yorgunluk, sinirlilik ve ruh hali değişiklikleri,bulantı, şişkinlik, kolelitiazis, kolestatik ikter, serum karaciğer enzim düzeylerinde değişiklik, zamansız vajinal kanamalar, serviksten salgı, fibromiyom boyutlarında artma, endometrioziste artma,tromboz/-tromboembolizm, hipertansiyon, kontakt lens kullanıldığında rahatsızlık görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Herhangi bir etkileşim bildirilmek ile birlikte, östrojenlerin kortikosteroidlerin plazma düzeyini artırabileceğini dair belirtiler vardır. Ek olarak, estradiol olasılıkla oral antikoagülanlar ve antidiyabetik ilaçların plazma düzeylerini değiştirebilir,süksinilkolin, teofilinler ve troleandomisin plazma düzeyleri artırabilir. Yeterli veri olmamakla birlikte, barbitüratlar,karbamazepin, griseofulvin, hidantoinler ve rifampisinin estradiol plazma düzeylerini düşürmesinin mümkün olacağı düşünülmektedir.

Doz Önerisi:

 Dozaj hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Genellikle Günde 1-4 püskürtme dozu arasında değişmektedir (150-600 mg). Tedavinin Önerilen başlangıç dozu 24 saatte bir kez, tek doz olarak uygulanan 300 mg’dir.Uygulama sabah veya akşam her bir burun deliğine birer püskürtme dozu şeklinde uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...