Alfoxil

Alfoxil nedir ne için kullanılır, Alfoxil nasıl kullanılır, Alfoxil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM/IV

Amoksisilin

Ambalaj:

 250 mgx1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü Ampul

: 500 mg 1 Flakon ve 2 mL’lik çözücü Ampul

: 1 gx1 Flakon ve 4 mL’lik çözücü ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların etken olduğu tonsillit, orta kulak iltihabı,sinüzit, farenjit, akut ve kronik bronşit, pnömoni gibi üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları; sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperal enfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit gibi ürogenital sistem enfeksiyonları; selülit, apse, impetigo, akne gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ile sepsis ve bakteriyel menenjitin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Penisilinalerjisi olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi hatta ölümle sonuçlanabilen anafilaktik aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Gebelikte güvenirliği henüz kesinlik kazanmamıştır. Amoksisilin süte az miktarda geçer,emziren annelerde kullanıldığında bu özelliği unutulmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bulantı kusma ve diyare, eritematöz makülopapüler döküntüler ve ürtiker gö-rülebilir. Penisilinlerle tedavi sırasında anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz bildirilmiştir. Seyrek olarak geri dönüşlü hiperaktivite,ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk, konfüzyon, davranış bozuklukları ve/veya sersemlik hali kaydedilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amoksisilin,digoksin veya allopurinol ile birlikte kullanıldığında bu ilaçların absorpsiyon larını artırabilir. Allopurinol İle beraber alındığında ciltte kızarıklıkların oluşması insidansı artar. Kumarin ile kullanılması halinde amoksisilinin kan düzeyi yükselir.

Doz Önerisi:

Orta derecede şiddetli enfeksiyonların tedavisinde 8 saatte bir 500 mg uygulanır. Gerekli görülürse doz aralığı kısaltılabilir.Daha şiddetli enfeksiyonların tedavisinde 6 saatte bir 1 g IV enjeksiyon(3-4 dakika) ya da IV enfüzyon (30 dakikada) şeklinde uygulanır. Daha Ağır enfeksiyonlarda doz yükseltilebilir. 10 yaşına kadar olan çocuklarda önerilen doz 50-100 mg/kg/gün’dür. Menenjit tedavisinde doz 200-400 mg/kg/-gün’e kadar yükseltilebilir. Septisemi tedavisinde 150-200 mg/kg/gün olan doz, en az 3 gün IV uygulandıktan sonra 3-4 saatte bir IM uygulama ile tedavi sürdürülmelidir.Bakteriyel endokardit profilaksisi: Bakteriyel endokardite karşı profilaksi endike olduğu hastalarda yapılan diş çekimi veya gingiva ile ilgili cerrahi girişimlerde, erişkinlerde girişimden 1 saat önce 3 g, 6 saat sonra da 1.5 g amoksisilin oral olarak uygulanır. Çocuklar için işe girişimden 1 saat önce 50 mg/kg, 6 saat sonra da 25 mg/kg amoksisilinoral olarak uygulanır. Parenteral uygulama yapılacaksa, erişkinlere girişimden 2 dakika önce 2 g ampisilin IM veya IV, 6 saat sonra da 1 g IM veya IV ampisilin veya 1.5 g oral amoksisilin uygulanır. Çocuklara Girişimden 30 dakika önce 50 mg/kg IM veya IV, 6 saat sonra da 25 mg/kg IV veya IM ampisilin veya oral amoksisilin olarak uygulanır.Çocuk dozu erişkin dozunu geçmemelidir. A grubu hemolitik streptokoklarla oluşan enfeksiyonlarda akut romatizmal ateş veya glomerülonefrit oluşmasını önleyebilmek için tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir.Alfoxil, IM ve doğrudan infüzyon şeklinde uygulanabilir.