Alphagan

Alphagan

Alphagan nedir ne için kullanılır, Alphagan nasıl kullanılır, Alphagan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Brimonidin

Ambalaj: 

%0.2x5 mL’lik şişe.

Endikasyon: 

Açık açılı glokom ve oküler hipertansiyonu olan hastalarda göz içi basıncını düşürmek için tek başına veya göz içi basıncını düşüren diğer ilaçlarla birlikte (özellikle beta blokerler) kullanılabilir.

Kontrendikasyon: 

Brimonidine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, MAO inhibitörü alanlarda ve bazı antidepresanlar (trisiklik antidepresanlar ve mianserin gibi) alanlarda kullanılmamalıdır

Uyarılar: 

Ağır veya stabil olmayan ve kontrol edilemeyen kardiyovasküler hastalığı olanlarda; depresyon, serebral ve koroner yetmezlik,Raynaud fenomeni, ortostatik hipotansiyon veya tromboangiitis obliterans olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Alerjik reaksiyonlar gözlenirse tedavi kesilmelidir. Gebelikte güvenirliği bilinmediğinden, sadece fetüs üzerindeki risk/yarar oranı değerlendirilerek kullanılmalıdır. Anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, emzirenlerde kullanılmamalıdır. Araba veya makine kullanımı etkileyecek şekilde yorgunluk ve/veya halsizliğe neden olabilir.

Yan Etkileri:

Gözde kızarıklık, yanma/batma, bulanık görme, yabancı cisim hissi, konjunktivada foliküller, oküler alerjik reaksiyon ve oküler kaşıntı görülebilir. En sık bildirilen yan etkiler ağız kuruluğu, baş ağrısı,yorgunluk/halsizlik tr. Bazı olgularda üst solunum yolu ve gastrointestinal semptomlar, baş dönmesi, asteni ve anormal tat duyusu bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri: 

Santral Sinir sistemi depresanları ile (alkol, barbitüratlar, opiyatlar, sedatifler ve anestezikler) aditif ya da potansiyalize edici bir etki göz önünde bulundurulmalıdır.Dolaşımdaki aminlerin metabolizmasını ve alınışlarını etkileyen ilaçları(örneğin klorpromazin, metilfenidat, rezerpin) kullananlarda dikkatli olunmalıdır. Brimonidin ile birlikte antihipertansif ve/veya kardiyak glikozidleri kullananlarda dikkatli olunmalıdır. Alfa Adrenerjik Agonistler veya bunların etkileriyle etkileşecek (örneğin izoprenalin,prazosin) sistemik bir ilaç başlanacaksa dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi: 

Etkilenen göze, 12 saat arayla günde 2 kez 1 damla damlatılır.Birden fazla topikal ilaç kullanılıyorsa, ilaçlar 5-15 dakika arayla uygulanmalıdır. Eğer bir dozun alınması unutulursa, hatırlanır hatırlanmaz uygulanmalıdır. Ancak bir sonraki dozun uygulanmasına çok yakın bir zamanda hatırlanırsa, atlanan doz tamamen göz ardı edilip rutin uygulama izlenmelidir.Alphagan Prezervatif olarak benzalkonyum içerdiğinden, yumuşak kontakt lens (hidrofilik) taşıyan hastalar,Alphagan Damlattıktan sonra lenslerini takmak için en az 15 dakika beklemelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...