Betaferon

Betaferon

Betaferon nedir ne için kullanılır, Betaferon nasıl kullanılır, Betaferon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

İnterferon b1b

Ambalaj: 

9.6MIU 15 flakon.

Endikasyon: 

Yürüyebilir Durumda ve son iki yılda en az iki nörolojik disfonksiyon atağı geçirmiş olan tam ya da kısmi iyileşme gösteren, relapsing remitting tipinde olan multipl skleroz hastalarının tedavisinde; sekonder tipte multiplskleroz hastalarında klinik relapsların şiddetinin ve sıklığınınazaltılmasında ve hastalık ilerlemesinin yavaşlatılmasında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelikte,doğal ya da rekombinant interferon b1b veya human albumine karşı aşırı duyarlılık durumunda kullanılmamalıdır.İnterferon B1b 18 yaşın altındaki hastalarda araştırılmadığından bu yaş grubunda kullanılmaması, ayrıca, anamnez lerinde ağır depresyon ve/veya intihar düşüncesi, karaciğer yetmezliği olan veya tatmin edici bir tedavi görmeyen epilepsi hastalarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Ağır bir aşırı duyarlılık reaksiyonun oluşması halinde interferon b1b tedavisi kesilmeli ve gereken tıbbi müdahale yapılmalıdır. Karaciğer hasarına ilişkin klinik kanıtların olmaması ve karaciğer enzimlerinin normale dönmesinin ardından, karaciğer fonksiyonlarının yakından izlenmesi şartıyla, tedavi yeniden başlatılabilir. İnterferon 1b’nin böbrek rahatsızlıkları olan hastalardaki kullanımı ile ilgili herhangi bir deneyim yoktur.İnterferon B1b tedavisi gören hastalarda enjeksiyon yerinde yaygın, yağ dokusunu ve kas fasyasını da içinealabilen ve dolayısıyla nedbe oluşumu ile sonuçlanabilen nekroz meydana gelebilmektedir. Nadiren nekrozun cerrahi yöntemle temizlenmesi ve daha da nadiren deri grefti gerekebilir ve iyileşme süresi 6 ayı bulabilmektedir.Gebelikte ya da gebelik arzusunda kullanılmamalıdır.Süte geçip geçmediği bilinmemektedir, tedavi süresince emzirilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Enjeksiyon Yerinde kızarıklık, şişlik, renk değişikliği, inflamasyon, ağrı,hipersensitivite, nekroz ve sıkça nonspesifik reaksiyonlar gözlenmiştir.Önerilen dozlarda, SGOT, SGPT ve g -GT düzeylerinde yükselme ortaya çıkabilir ve bunların olası ilaç nedenli hepatitin belirtisi olabileceğine ilişkin bildirimler yapılmıştır. Lökopeni (lenfopeni, nötropeni)ve anemi gelişimi bildirilmiştir. İnterferon beta 1b uygulamasıyla birlikte düşük kalsiyum ve yüksek ürik asit düzeylerinin ortaya çıkabileceği rapor edilmiştir. Grip benzeri semptomlar (ateş, titreme, kas ağrısı,genel bir hastalık hissi ve terleme) sıkça gözlenmektedir. Bazen Mide bulantısı ve kusma görülebilir. Depresyon, anksiyete, emosyonel instabilite, identite ya da realite kaybı (depersonalizasyon),konvülsiyonlar, intihar girişimi ve konfüzyon gibi merkezi sinir sistemine ait yan etkiler gözlenmiştir. Kas hipertonisi bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antipiretik Ve oral kontraseptiflerle beraber kullanımı advers reaksiyonlar oluşturabilir. Multipl skleroz hastalarında kortikoidler ya da ACTH dışında başka immünomodülatör lerle birlikte kullanımı önerilmez.Hematopoetik sistem üzerine etkili olan ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkat edilmelidir

Doz Önerisi: 

Betaferon Tedavisi, multipl skleroz hastalığının tedavisinde deneyimli hekimler tarafından başlatılmalıdır. Tedavi süresi hakimin kanaatine bağlıdır.Betaferon Çözeltisi, uygulamadan önce bir Flakon etkin madde ve bir Flakon çözücünün 1.2 mL’si kullanılarak hazırlanır.Hazırlanan çözeltinin 1 mL’siSC enjekte edilir.Bu 0.25 mg’ye (8 milyon IU) karşılık gelmektedir.Uygulama günaşırı devam eder.Flakonda kalan kısım atılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...