Biteral

Biteral nedir ne için kullanılır, Biteral nasıl kullanılır, Biteral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Biteral Ampul

Ornidazol

Ambalaj: 

500 mg/3 mLx1 ampul.

Endikasyon: 

Trikomoniasis(kadınlarda ve erkeklerde Trichomonasvaginalis'e bağlı genitoüriner enfeksiyonlar), Amebiasis (amipli dizanteri dahil, Entamoeba histolytica nın neden olduğu tüm intestinal enfeksiyonlar. Özellikle amebik karaciğer apsesiolmak üzere, amebiasisin tüm ekstraintestinal formları), Giardiasis(lambliasis), anaerob bakterilere bağlı enfeksiyonlar ve özellikle kolon ameliyatları da olmak üzere, cerrahi girişimler sırasında ve jinekolojik operasyonlarda profilaktik olarak.

Kontrendikasyon: 

Ornidazol Veya diğer nitroimidazol türevlerine karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

Biteral Uyarılar: 

Merkezi sinir sistemi hastalığı (örn. epilepsi veya multipl skleroz) olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Diğer ilaçların etkisi artabilir veya azalabilir. Genel bir prensip olarak, gebeliğin erken döneminde veya emziren annelerde, kesin gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Biteral Yan Etkileri: 

Biteral İlaç Etkileşimleri: 

Alkollü İçecekler ve alkol içeren ilaçlarla alınmasından kaçınılmalıdır. Disülfiramla Birlikte delirium atakları, konfüzyon durumuna neden olabilir. Ornidazol Kumarin Tipi oral antikoagülanların etkisini potansiyalize eder.Antikoagülan dozu bu doğrultuda ayarlanmalıdır. Ornidazol, vekuronyum bromürün kas gevşetici etkisini uzatır.

Biteral Doz Önerisi: