Cebedex

Cebedex nedir ne için kullanılır, Cebedex nasıl kullanılır, Cebedex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Cebedex Göz Kulak Damlası:

Cebedex Ambalaj: 

5 mg/5 mL’lik damlalık şişe.

Cebedex Endikasyon: 

Alerjik Eksternal öklit, riskli olmasına rağmen steroid tedavisinin gerekli görüldüğü pürülan ya da pürülan olmayan enfektif eksternal otit gibi dış kulak yolunun steroid tedaviye yanıt veren enflamasyonlu durumlar ile gözde alerjik konjonktivit, akne rozasea, yüzeysel noktalı keratit,herpes zoster keratiti, irit, siklit; kimyasal madde ve ısı nedeniyle oluşan yanıklar, yabancı cisimlerin yol açtığı göz kapağı ve bulbarkonjunktivi yaralanmaları; göz ön segmentinin çeşitli nedenlere bağlı irritasyon ve enfeksiyöz olmayan enflamasyonları, gözyaşı bezi ve göz yaşı kesesi enflamasyonlarında kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Kulağın fungal enfeksiyonları,deksametazona karşı aşırı duyarlılık durumları ve kulak zarı perfore olan hastalar ile gözdeki herpetik ve mikotik keratit, göz tüberküloz-zü,glokom anamnez, gözün tüm bakteriyel, viral ve fungal enfeksiyonları,deksametazona aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Cebedex Uyarılar: 

Kortikosteroid içeren tüm müstahzarların olduğu gibi, deksametazon müstahzarı da doktor gözetimi altında kullanılmaya başlanmalı ve devam edilmelidir. Gebelikte zorunlu olmadıkça kullanılmamalı, kullanılması kesin gerekli görüldüğünde yoğun ve uzun süreli tedavilerden kaçınılmalıdır. Topikal uygulanan steroidler sistemik dolaşıma geçtiği için, emziren annelerde kullanılmasının zorunlu olduğu durumlarda emzirmeye ara verilmelidir.

Cebedex Yan Etkileri: 

Özellikle Uzun süren tedavilerde göz sinirlerinde harabiyet, glokom, görüş alanı ve görüş berraklığında azalma, posterior subkapsüler katarakt oluşumu gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Nadiren gözde yanma,batma meydana gelebilir.

Cebedex Doz Önerisi: