Cefradur

Cefradur

Cefradur nedir ne için kullanılır, Cefradur nasıl kullanılır, Cefradur ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Ambalaj: 

500 mgx14 kapsül.

Endikasyon: 

Duyarlı Bakterilerin neden olduğu üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları: Tonsillit, farenjit, sinüzit, otitis media, bronşit, pnömoni, akciğer absesi, ampiyem ve plörezi.Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Fronküloz,apseler, selülit, lenfanjit, dekübit ülserleri, mastit ve erizipel.Ürogenital sistem enfeksiyonları: Sistit, piyelonefrit, adneksit,endometrit ve prostatit. Diğer enfeksiyonlar: Osteomiyelit, septik artrit, peritonit ve puerperal sepsis tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Sefalosporin Grubu antibiyotiklere aşırı duyarlı hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Penisilinlere aşırı duyarlı oldukları bilinen lerde sefalosporin antibiyotikler ihtiyatla kullanılmalıdır.Böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Gebelik Döneminde ancak gerekli olduğu zaman kullanılmalıdır. Emziren Annelerde kullanım sırasında dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri: 

Tedavi süresince psödomembranöz kolit is belirtilerine rastlanabilir. Bulantı ve kusma çok seyrek olarak görülür. İlacın gıdalarla beraber alınması yakınmaları azaltabilir. Bazı hallerde diyare görülebilir.Alerjik etkiler (deri döküntüleri, kaşıntı, ürtiker ve anjioödem)görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol, kolistin,oral antikoagülanlar ve aminoglikozidlerle birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

Cefradur Kapsül/Süspansiyon: Erişkinler ve 40 kg’nin üstündeki çocuklar: Enfeksiyonu Ağırlığına göre günde 500 mg 1 g’lik dozlar, iki eşit parçaya bölünerek 12 saat arayla uygulanır. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve komplikasyonsuz üriner enfeksiyonlarda günde tek doz 1 mg dozunda uygulanabilir.40 kg’nin altındaki erişkinler ve çocuklar: 1 yaşın altındaki çocuklara günde 25 mg/kg üzerinden hesaplanan doz ikiye bölünerek verilir (örneğin 5 kg ağırlığındaki 6 aylık bir bebeğe 12 saatte bir ¼ ölçek, 10 kg ağırlığındaki 12 aylık bir bebeğe 12 saatte bir ½ ölçek verilir).1-6 yaşındaki çocuklara 12 saatte bir 250 mg verilir. 6 yaşından büyük çocuklara 12 saatte bir 500 mg verilir. İlaç aç ya da tok karnına alınabilir.-Tedaviye, hastadaki belirtilerin ortadan kalkması ya da bakteriyel eradikasyon sağlanmasından sonra 48-72 saat daha devam edilmelidir.

: : 500 mg IM 1 flakon ve 2 mL'lik %1 lidokain ampül

: : 1 g IM 1 flakon ve 4 mL'lik %1 lidokain ampül

: : 250 mg IV 1 Flakon ve 5 mL’lik çözücü su Ampulü

: : 500 mg 1 Flakon ve 5 mL’lik çözücü su Ampulü

: : 1 g IV 1 Flakon ve 10 mL’lik çözücü su Ampulü.

Eşdeğeri: Baktisef Flakon:

 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon, 1 g IV x 1 Flakon(Sanovel);Cephaxon Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx 1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon,1 g IV 1 Flakon(Toprak);Desefin Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon, 1 g IV 1 Flakon(Deva);Forsef Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon, 1 g IV 1 Flakon(Bilim);İesef Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon,1 g IV 1 Flakon(İ.E.Ulagay);Nevakson Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV x 1 Flakon,1 g IV x 1 Flakon(Mustafa Nevzat);Novosef Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon, 1 g IV x 1 Flakon(Eczacıbaşı);Rocephin Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon, 1 g IV x 1 Flakon(Roche);Triaxon Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx 1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon,1 g IV 1 Flakon(Koçak);Unacefin Flakon: 500 mg IMx1 flakon, 1 g IMx1 flakon, 500 mg IV 1 Flakon, 1 g IV 1 Flakon(Fako).

Endikasyon: 

Duyarlı bakteriler yol açtığı sepsis, menenjit, dissemine Lyme borreliosis’i, abdominal enfeksiyonlar (peritonit, safra ve gastrointestinal sistem enfeksiyonları),kemik, eklem, yumuşak doku, cilt ve yara enfeksiyonları, solunum yolları enfeksiyonları, özellikle pnömoni, kulak burun boğaz enfeksiyonları,akut bakteriyel komplike olmayan otitis media, gonore dahil olmak üzere genital enfeksiyonlar, preoperatif enfeksiyon profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Sefalosporinlere Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Penisilinlerle sefalosporinler arasında çaprazduyarlık nedeniyle, penisiline aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde uygulanırkendikkatli olunmalıdır. Karaciğer ve böbrek işlev bozukluklarındaherhangi bir doz ayarlamasının gerekli olmadığı, ancak bu grup hastalardaolası bir birikimi önlemek amacıyla günde 2 gramın aşılmaması önerilir.Gebelerde kesin gerekmedikçe kullanılması önerilmez. Seftriakson Anne sütüne geçer; emziren kadınlarda kesin gerekmedikçe uygulanması önerilir.

Yan Etkileri: 

Enjeksiyon Bölgesinde ağrı, ciltte kızarıklık, pruritus, diyare, bulantı,kusma, eozinofili, trombositoz, lökopeni, SGOT ve SGPT’de yükselme gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: Amsakrin,vankomisin, flukonazol ve aminoglikozidlerle geçimsizdir. Total beslenme solüsyonları ve ayrıca Ringer solüsyonu gibi kalsiyum içeren solüsyonlar ve vankomisin ile birlikte enjeksiyonunda geçimsizlik söz konusudur.

Doz Önerisi: 

Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklarda olağan doz 1-2 g olup, tek dozda veya ikiye bölünerek 12 saat arayla verilir. Total günlük doz 4 g’yi geçmemelidir.Preoperatif Olarak: Cerrahi enfeksiyonların profilaksisi için ameliyattan yarım iki saat önce 1 g tek doz olarak İV yolla verilir.Çocuklarda: Deri ve deri ekleri enfeksiyonlarının tedavisi için önerilen total günlük doz 50-75 mg/kg olup, tek doz halinde veya iki eşit kısma bölünerek 12 saat arayla verilebilir. Total günlük doz 2 g’yi geçmemelidir.Akut bakteriyel otitis media tedavisi için tek doz şeklinde IM olarak 50 mg/kg verilir (verilen doz 1 g’yi geçmemelidir). Menenjit dışında ciddi enfeksiyonların tedavisi için önerilen total günlük doz 50-75 mg/kg olup, iki eşit kısma bölünerek 12 saat arayla verilir. Günlük total doz 2 g’yi geçmemelidir.Menenjit: Başlangıç dozu olarak 100 mg/kg verilir (4 g’yi geçmemelidir).Daha sonra günde total olarak 100 mg/kg dozda verilir (4 g’yi geçmemelidir).Günlük total doz tek doz halinde veya iki eşit kısma bölünerek 12 saat arayla verilebilir. Olağan tedavi süresi 7-14 gündür. Genel olarak seftriakson tedavisine enfeksiyon belirtileri kaybolduktan sonra 2 gün daha devam edilir.Tedavi süresi 4-14 gündür.Komplikasyonlu enfeksiyonlarda daha uzun tedavi gerekebilir.Streptococcus pyogenes’in neden olduğu enfeksiyonlarda tedaviye en az 10 gün devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...