Clozol

Clozol nedir ne için kullanılır, Clozol nasıl kullanılır, Clozol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Clozol Pomat

Klotrimazol

Clozol Ambalaj:

 30 mg/gxg’lik tüp.

Clozol Endikasyon:

 Dermatofitler,mayalar, küfler, vb.ne karşı in vitro ve in vivo olarak geniş spektrumlu antimikotik etkiye sahip olmasının yanı sıra,Trichomonas vaginalis,Gram Pozitif mikroorganizmalar (streptokoklar/stafilokoklar) ve Gram negatif mikroorganizmalara (Bacteroides/Gardnerellavaginalis) karşı da etkilidir. Bu tip enfeksiyonlara örnek olarak ayak ve ellerdeki mikozlar (atlet ayağı, tinea manuum), paronychia’lar, deri ve derinin kat yerlerindeki mikozlar (tinea korporis, tinea kruris), derinin süperfisyel kandidozları (Candida balanitis, Candida vulvitis), pitriyazis versicolor, eritrazma ve yukarıda adı geçen patojenlere bağlı olarak gelişen seboreik dermatit sayılabilir.Klotrimazole duyarlı bakterilerle süper enfeksiyon sonucu enfekte olan deri hastalıklarında da kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Klotrimazol A karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Clozol Uyarılar:

 Gebeliğin ilk üç ayında, ancak hastanın sağlığı yönünden elzem olduğu düşünüldüğü takdirde kullanılmalıdır.

Clozol Yan Etkileri:

 Klotrimazole lokal tolerans genellikleiyidir. Nadir olarak tüm bedende alerjik reaksiyon, ağrı; deri ve eklerinin kaşıntı, kızarıklık görülür.

Clozol Doz Önerisi: