Contex

Contex

Contex nedir ne için kullanılır, Contex nasıl kullanılır, Contex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Parasetamol 250 mg, oksolamin sitrat 100 mg, klorfeniramin maleat 2 mg, fenilpropanolamin HCL 12.5 mg

Ambalaj:

 30 kapsül.

Endikasyon:

 Nezle,grip, soğuk algınlığı, rinit, farenjit, sinüzit, bronşit, faranjit semptomatik tedavisi ve solunum yollarının alerjik hastalıklarında: Saman nezlesi, perennial alerjik rinit, vazomotor rinitte endikedir.

Kontrendikasyon:

 Prostat hipertrofisi, mesane çıkışında obstrüksiyon,dar açılı glokom, akut astma, hipertiroidizm, ağır hipertansiyon,kardiyak aritmiler, serebrovasküler hastalığı olanlarda ve kombinasyonda maddelere karşı hipersensitivitesi olanlarda kontrendikedir.Gebeliğin ilk üç ayında, emziren annelerde ve 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. MAO inhibitörü alanlara verilmemelidir. Bunlar Kesilmiş olsa bile 3 hafta geçmeden bu kombinasyon kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Böbrek ve karaciğer fonksiyonları bozuk olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Klorfeniramin çocuklarda paradoksal eksitasyona neden olabileceğinden, 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaması yerinde olur. Geriatrik hastalar antimuskarinik vazopresör etkilere daha duyarlı olabileceğinden, dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Uyuklama, çarpıntı, görmede bulanıklık, idrar yapma zorluğu, ağız kuruluğu, anoreksi, irritabilite, deri alerjisi,terleme, taşikardi, kulak çınlaması, mide yanması, fotosensitivite.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkol, fenotiyazinler, trisiklik antidepresanlar klorfeniramin ile karşılıklı olarak santral sinir sistemi üzerindekidepresan etkiyi artırırlar. Klorfeniramin antimuskarinik etki atropin, amantadin, haloperidol, fenotiyazinler, prokainamid,kinidin tarafından arttırılır. MAO inhibitörleri klorfeniramin antimuskarinik ve SSS depresan etkisini artırır, fenilpropanolamininvazopresör etkisini şiddetlendirerek hipertansif krize yol açabilir.Klorfeniramin Sisplatin, paramomisin, salisilatlar ve vankomisin ototoksik etkisini maskeleyebilir. Siklopropan ve halojenli hidrokarbon tipi genel anestezikler ve dijital glikozidleri miyokardı fenilpropanolamin etkisine karşı sensitize ederek aritmilere neden olabilirler. Fenilpropanolamin Guanetidin antihipertansif etkisini azaltabilir. Kronik alkolizm ve hepatotoksik ilaç alanlarda parasetamolün hepatotoksisite riski artabilir. Hepatik enzim indüktörleri (barbitüratlar, primidon)parasetamol metabolizmasını hızlandırarak klinik etkinliğiniazaltabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler için olağan doz günde 3 kez 1-2 Kapsüldür.6-12 yaş arası çocuklarda 1 Kapsül, 8 saat ara ile günde 3 kez alınabilir.6 yaşındakilerde ve daha küçüklerde önerilmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...