EllaOne

Ella One nedir? ellaOne ne için kullanılır? ellaOne yan etkileri? ellaOne kullanım önerisi, ellaone doz önerisi, ellaOne nasıl saklanmalı?

Ella One nedir? ellaOne ne için kullanılır? ellaOne yan etkileri? ellaOne kullanım önerisi, ellaone doz önerisi, ellaOne nasıl saklanmalı?

ellaOne Nedir Ve Ne İçin Kullanılır

ELLA®, altın renkli, kalkan şeklinde ve her iki yüzünde de “ella” ibaresi kazınmış film kaplı tablettir. 

ELLA®, bir acil doğum kontrol hapıdır. Yani, bu ilaç, korunmasız cinsel ilişkiden veya kullandığınız koruyucu yöntemin başarısız olmasından sonra hamileliği önlemek için kullanılabilir. 

Örneğin:

Yan etkilerin Raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz.

Yaygın:

 Yaygın olmayan:

Kullanım Önerisi

Uygulama önerisi: 

ELLA®, bir bardak su ile, aç ya da tok karnına alınabilir. 

Çocuklarda kullanımı: 

Ergenlik öncesi çocuklarda acil kontraseptif yöntemler gerekmeyeceğinden ELLA® endikasyonu bulunmamaktadır. ELLA® ergenler dahil çocuk doğurma çağındaki her kadın için uygundur. 

Doz Önerisi

ELLA’yı her zaman tam olarak doktorunuzun size söylediği gibi alınız. Emin değilseniz doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

ELLA'yı Dikkatli Kullanmanız Gereken Durumlar

 Aşağıdaki durumlarda ELLA® almadan önce bir doktora veya sağlık yetkilisine danışınız: • Adetiniz gecikmişse, gebeyseniz veya gebelik belirtileriniz varsa (memelerde büyüme, sabah bulantısı); • Şiddetli astımınız varsa; • Şiddetli karaciğer hastalığınız varsa.

ELLA®’nın saklanması

 ELLA’yı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25ºC’nin altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklayınız.