Ephedrin Palmer

Ephedrin Palmer

Ephedrin Palmer nedir ne için kullanılır, Ephedrin Palmer nasıl kullanılır, Ephedrin Palmer ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler?

Tablet

Efedrin HCL

Ambalaj:

 50 mg x 20 tablet.

Endikasyon:

 Astım ve kronik bronşite bağlı nefes darlığı ve buna bağlı öksürüklerde; alerjik durumlara bağlı nefes darlığı ve öksürükte antihistaminiklerle birlikte; neostigmin veya diğer antikolinesteraza optimal yanıtvermeyen miyastenia graviste; bazı dismenore lerde, üriner inkontinans ve enürezis endikedir.

Kontrendikasyon:

 Efedrinveya diğer sempatomimetiklere duyarlı olduğu bilinen kişiler;dar açılı glokom, psikonevroz, angor pektoris, organik kalp hastalığı,hipertansiyon, diyabet, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu,tirotoksikozu olan veya MAO inhibitörü ilaç alan hastalarda efedrin kullanılmamalıdır.Gebelikte kullanımı kontrendikedir.

Ephedrin Palmer Uyarılar:

 Hastada hipovolemi varsa,efedrin tedavisine başlamadan giderilmelidir. Efedrin dolaşımdaki plazma hacmini azaltabilir ve ilaç kesilince hipotansiyon ve şok durumu tekrarlayabilir. Efedrin özellikle hipertansiyon ve hipertiroidi olan hastalarda kan basıncını intrakranial kanamaya neden olabilecek derecede artırabilir. Yaşlılar efedrin etkilerine son derece duyarlıdır; bu nedenle yaşlı hastalarda, kontrendikasyonları göz önünde tutularak dikkatle kullanılmalıdır. Efedrini bronş genişletici olarak kendi kendine kullanan hastalar, efedrini hekim önerisi dışında kullanmaları ve efedrinin sinirlilik, tremor,uykusuzluk, bulantı, iştahsızlık gibi yan etkilere neden olabileceği konusunda uyarılmalıdır. Efedrinin sütle atılması nedeniyle emziren annelerde ciddi advers reaksiyonlar olabileceğinden, gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

Ephedrin Palmer Yan Etkileri:

 Sinirlilik,sıkıntı, korku, gerginlik, ajitasyon, eksitasyon, tremor, huzursuzluk,kuvvetsizlik, irritabilite veya uykusuzluk yapabilir. Özellikle Yüksek dozda baş dönmesi, başta boşluk hissi ve sersemlik görülebilir.Yaşlılarda İdrar retansiyonuna neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer sempatomimetik ajanlarla birlikte kullanılırsa ilave etki yapar ve toksisiteyi artırır.adrenerjik blokerleri ise kardiyak ve bronş spazmını giderici etkisini engelleyebilir.Rezerpin ve metildopa efedrinin presör etkisini azaltır. Atropin Efedrin presör etkisini artırır. Teofilin türevleri ile birlikte kullanılınca advers etkilerde artma bildirilmiştir. Kalp glikozidleri miyokardı duyarlaştırır, birlikte efedrin çok dikkatli kullanılmalıdır.

Ephedrin Palmer Doz Önerisi:

 Efedrin, bronş genişletici olarak tercihen nöbetlerin tedavisinde kullanılmalıdır.Yetişkinlerde Her 3-4 saatte bir 25-50 mg (½-1 tablet). Bronş genişletici olarak hasta kendi kullanıyorsa, yetişkinlerde 4 saatte bir 12,5-25 mg (¼-½ tablet); günde en fazla 150 mg. 2-6 yaş arasındaki çocuklarda 4 eşit doza bölünerek günde 2-3 mg/kg. 6-12 yaş arasındaki çocuklarda günde 4 kez 6.25-12.5 mg; günde en fazla 75 mg olarak önerilir. Myastenia graviste günde 3-4 kez 25 mg, enürezis yatarken 25-50 mg tavsiye edilmektedir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...