Estraderm TTS

Estraderm TTS nedir ne için kullanılır, Estraderm TTS nasıl kullanılır, Estraderm TTS ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flaster

Estradiol

Ambalaj:

Endikasyon:

 Doğal yada cerrahi menopoza bağlı olarak gelişen östrojen eksikliğinin sıcak basması, uyku bozuklukları, ürogenital atrofi ve bunlara eşlik eden ruhsal değişiklikler gibi belirti ve semptomların tedavisinde,hızlanan postmenopozal kemik kaybının önlenmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Meme ve endometrium kanseri, endometriozis, nedeni bilinmeyen vajinal kanama, ciddi karaciğer hasarı, geçirilmiş veya aktif tromboflebit,tromboz veya tromboembolik hastalıklar, gebelik ve emzirme ve aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Estraderm TTS Uyarılar:

 Epidemiyolojik çalışmalar, HRT’nin venöz tromboemboli(VTE) (derin venöz tromboz ve pulmoner emboli) gelişmesinin artmışnispi riski ile ilişkili olduğunu düşündürmektedir.Meme kanseri olan veya geçmişindehastalığın hikayesi olan kadınlara östrojen verilmemesi önerilmektedir.

Estraderm TTS Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,bulantı, karın krampları, karında şişkinlik, uygulama bölgesinde kaşıntı ile beraber veya kaşıntısız geçici eritem ve irritasyon,memelerde rahatsızlık hissi (östrojen etkisinin belirtisi, aşırı doz belirtisi), ara kanamalar (genellikle östrojen dozunun yüksek olduğunun belirtisidir) görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 HRT başladığında hormonal kontrasepsiyon kesilmeli ve eğer gerekiyorsa hastanın hormonal olmayan kontraseptif önlemler alması önerilmelidir. Karaciğer enzimleri ile etkileşen ilaçlarla (birçokantikonvülsan ve antibiyotikler) uzun süreli tedavi seks hormonlarının klirensini artırabilir ve klinik etkinliğini azaltabilir. Bu tür karaciğer enzimi ile etkileşme özelliği hidantoinler, barbitüratlar, primidon,karbamazepin ve rifampisin de gösterilmiştir ve okskarbazepin, topiramat,felbamat ve griseofulvin için de kuşkular vardır.

Estraderm TTS Doz Önerisi:

 Koruyucu folyo çıkarılarak, derhal vücudun temiz, sağlam ve kuru bir yerine, tercihen kaba et üzerine yapıştırılmalıdır.Meme üzerine uygulanmamalıdır.Sistemler art arda iki kez aynı yere yapıştırılmamalıdır.Estraderm TTS haftada iki kez kullanılır, yani 3-4 günde bir değiştirilip yenisi uygulanmalıdır.Tedavi normalde Estraderm TTS 50 ile başlatılır.Bundan sonra tedavinin dozu kişiye göre ayarlanmalıdır.Memelerde rahatsızlık, ara kanama, sıvı retansiyonu, karında gerginlik(6 haftadan uzun sürerse) dozun çok fazla olduğunu ve azaltılması gerektiğini gösterir.