Fenilefrin

Fenilefrin

Fenilefrin nedir ne için kullanılır, Fenilefrin nasıl kullanılır, Fenilefrin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damla

Fenilefrin HCL

Ambalaj:

 %10x5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Vazokonstriktör Dekonjestan ve midriyatik olarak şu endikasyonlarda kullanılır: Üveitlerde posterior sineşi oluşumunu önlemek veya geciktirmek amacıyla, oftalmik cerrahi girişimlerden önce veya postoperatif dönemlerde, siklopleji olmaksızın refraksiyonda; fundoskopilerde,diğer teşhis amaçlı girişimlerde midriyatik olarak.

Kontrendikasyon:

 Fenilefrin HCl’nin oftalmik Solüsyonları anatomikolarak ön kamara açısının dar olduğu olgularda veya dar açılı glokom olgularında kontrendikedir. Ayrıca fenilefrin düşük doğum ağırlıklı bebeklerde veya ciddi aterosklerotik kardiyovasküler/serebrovasküler hastalıkları olan olgularda kontrendikedir. Fenilefrin HCl kornealepitelyal bariyerin bozulmuş olduğu intraoküler operatif girişimlerdede uygulanmamalıdır. Fenilefrine aşırı duyarlılığı olduğu bilinen olgulardan da kontrendikedir.

Uyarılar:

 Diğer bütün adrenerjik ilaçlar için olduğu gibi fenilefrin, MAO inhibitörleri ile birlikte ve/veya MAO inhibitörlerinin uygulanmasından sonraki 3 hafta içinde kullanılmamalıdır. Yaşlı Olgularda, fenilefrin HCl tedavisinden 1 gün sonra rebound miyozise neden olabilir. Lakrimal kese her damlatmadan sonra 2-3 dakika süreli basılı tutularak sistemik emilim en az düzeye indirilmelidir.Kalp hastalığı bilinen yaşlı olgularda uygulama sırasında kan basıncı monitörize edilmelidir. Gebe kadınlara ancak açık bir biçimde gerekliliği saptanmış olgularda uygulanmalıdır. Süte geçip geçmediği bilinmediğinden,emzirenlerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Düşük doğum ağırlıklı prematüre yenidoğanlarda,bebeklerde ve idiyopatik ortostatik hipotansiyonu olan yaşlı olgularda belirgin kan basıncı artışı bildirilmiştir. Oluşabilecek kardiyovasküler yan etkiler genellikle yaşlı olgularda ortaya çıkmakta ve kan basıncında belirgin artış, senkop, miyokard infarktüsü, taşikardi, aritmi vefat sonuçlanan subaraknoid kanama olarak bildirilmektedir.

Doz Önerisi:

 Kısa midriyazis istenen durumlarda 1-2 damla damlatılır,5 dakika sonra tekrarlanır ve 20-30 dakika sonra göz muayenesi yapılır.Katarakt Operasyonundan 1.5 saat ve ½ saat önce 2’şer damla damlatılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...