Gribex Hot

Gribex Hot nedir ne için kullanılır, Gribex Hot nasıl kullanılır, Gribex Hot ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Toz

Parasetamol 500 mg,klorfeniramin maleat 4 mg, psödoefedrin HCL 60 mg

Ambalaj:

 12 tek kullanımlık poşet.

Gribex Hot D

Toz

Parasetamol 500 mg, klorfeniramin maleat 4 mg, psödoefedrin HCL 60 mg

Ambalaj:

 12 tek kullanımlık poşet.

Eşdeğeri: Tylol Hot D Poşet: 12 poşet(Nobel).

Gribex Hot Pediatrik

Toz

Parasetamol 250 mg,klorfeniramin maleat 2 mg, psödoefedrin HCL 30 mg

Ambalaj:

 12 tek kullanımlık poşet.

Endikasyon:

 Grip ve soğuk algınlığı ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı vücut kırgınlığı, baş ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı,hapşırma, ağrı ve ateş gibi semptomların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık hallerinde, ağır karaciğer, böbrek ve kalp hastalığı olanlarda, önceki hafta içinde MAO inhibitörü ilaç almış veya almaya devam eden hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Tedavi sırasında uyuşukluk gö-rülebilir.Bu nedenle hastalarda araç ve makine kullanma gibi dikkat gerektiren işleri etkileyebileceği unutulmamalıdır.Tedavi sırasında alkol alımı, sözü edilen bu etkiyi artırabileceği nden,alkol kullanılmamalıdır. Gebelerde ve emziren kadınlarda çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren ürtiker, kaşıntılı makülopapüler kızarıklık gibi duyarlılık reaksiyonları ile yüksek doz ve uzun süreli kullanımlarda trombositopenik purpura ve agranülositoz bildirilmiştir.Ender olgularda deri reaksiyonları, idrar retansiyonu, uyku bozuklukları,halüsinasyonlar, mental konfüzyon gelişebilir. Sedasyon, konsantrasyon güçlüğü, bulanık görme, üriner retansiyon, ağız kuruluğu, baş ağrısı,baş dönmesi, iştahsızlık, kusma, diyare, karın ağrısı, çarpıntı,aritmi, hipotansiyon, hepatit, hemolitik anemi ve bazı alerjik deri reaksiyonları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Parasetamol, yüksek dozda ve uzun süre kullanımda antikoagülan ilaçların etkisini artırmaktadır.Uzun süreli ve yüksek dozlarda alınan parasetamol, kumarin, indandiontürevleri ve fenotiyazinlerle etkileşebilir. Alkol, barbitüratlar ve trisiklik antidepresanlar parasetamolün hepatotoksisite sini artırabilir. Psödoefedrin ile birlikte dekonjestanlar, trisiklik antidepresanlar, iştah kesiciler ve amfetamin benzeri psikostimülanlar veya MAO inhibitörleri kullanıldığında hastalarda zaman zaman kan basıncı yükselebilir. Metildopa,a adrenerjik blokerler ve guanetidin gibi antihipertansif ilaçların etkisi psödoefedrin HCl ile azalabilir.

Doz Önerisi:

 Grıbex Hot Toz: Her bir poşetin içindeki ilaç yaklaşık 1 su bardağı (160 mL) sıcak su içerisinde çözülmeli ve sıcak iken içilmelidir.Gribex Hot 6 saat ara ile tekrarlanabilir.Günde 4 dozdan fazla kullanılmamalıdır. Tatlandırıcı olarak aspartam içerir.

Ferro glisin sülfat 567.7 mg, folik asit 0.5 mg, B12 Vitamini 2.5 µg

Ambalaj:

 30 kapsül.

Endikasyon:

 Özellikle Gebelik ve laktasyon dönemindeki demir, folik asit ve B12 Vitamini desteği olmak üzere değişik kökenli tüm demir eksiklikleri ile demir eksikliği anemisinin tedavisi ve profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı duyarlılığı bilinenlerde kontrendikedir. Hemokromatoz Larda,kronik hemolizler, sidero akrestik anemiler, kurşun anemileri, talasemilerde kullanımı kontrendikedir. Ağır karaciğer ve böbrek hastalıklarında kullanılmamalıdır. Bağırsak tümörü olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 İshal, kabızlık, mide yanması ve kusma gibi gastrointestinal yakınmalar nadir olarak meydana gelebilir. Yüksek Dozlarda kullanımda nadiren santral sinir sistemine ait bozukluklar meydana gelebilir. Çok nadir olarak allerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Tedavi Süresince dışkı renginin koyulaşması önemli değildir.

İlaç Etkileşimleri:

 Demirin bağırsak kanalından emilimi bazı bitkisel maddeler tarafından, örneğin fitin, oksalatlar ve fosfatlar ile kahve, çay, süt gibi içeceklerle engellenmektedir.Tetrasiklinle beraber verildiğinde her iki maddenin de rezorpsiyonu azalır. Kolestiramin ve antiasitler(Ca+2, Mg+2, Al+3 tuzları) ile verildiğinde demir emilimi engellenir. Penisilamin ve oral altın bileşikleridemirle birlikte verildiğinde absorpsiyonlarında düşüş gözlenir.Bağırsak mukozasına olan irritan etkisi salisilatlar, fenilbutazon,oksifenbutazon alımı ile artar. Demir tedavisinde Benzidin testi pozitif çıkabilir. Sitostatikler, sülfonamid, antiepileptikler ve barbitüratlar folik asit emilimini azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler ve 6 yaşından büyük çocuklarda günde 1 kapsül çiğnenmeden bir bardak su ile alınır. Belirgin demir eksikliğinde yetişkin ve 15 yaşından büyüklerde veya 50 kg’den fazla vücut ağırlığı olan gençlerde hekim önerisine göre doz günde 2-3 kapsüle çıkarılabilir.