İbufen

İbufen nedir ne için kullanılır, İbufen nasıl kullanılır, İbufen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pediatrik Şurup

İbuprofen

Ambalaj:

 100 mg/5 mL x 100 mL’lik şişe.

Endikasyon: 

Romatoidartrit, osteoartrit, ankilozan spondilit ve diğer nonromatoid (seronegatif)artropatilerin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İbuprofene Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ve Aspirin ile diğer nonsteroidal antienflamatuvar ajanlara karşı bronkospastik, anjiyoödem, burun polibi sendromu şeklinde reaksiyon gösteren kişilerde kontrendikedir.Ciddi gastrointestinal kanama ve peptik ülser rahatsızlığı öyküsü bulunanlara verilmemelidir.

Uyarılar:

 İbuprofen kullanımı sırasında görmede bulanıklık,skotomada ve renk belirlenmesinde karışıklık görüldüğünde tedaviye son verilmeli ve hasta göz hekimi tarafından kontrol edilmelidir.Gebelikte, mümkünse, ibuprofen uygulamasından kaçınılmalıdır.Gebeliğin geç dönemlerinde uygulanmasından kaçınılmalıdır. Anne sütünde çok düşük konsantrasyonlarda bulunmaktadır ve emzirilen çocuklarda olumsuz etki beklenmez.

Yan Etkileri:

 Nadiren Ciltte kızarıklık, deri döküntüsü ve ödem gibi alerjik reaksiyonlar ve görme bozukluğuna neden olduğuna dair raporlar vardır. Renal Papiler nekroz, kardiyovasküler aritmi, dispepsi, gastrointestinal intolerans, kanama, trombositopeni, işitme kaybı gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Tiyazit grubu diüretik kullanan hastalara dikkatle uygulanmalıdır. Kumarin tipi antikoagülanlar ile birlikte kullanıldığında etkileşme olabileceğinden dikkat edilmelidir.

Doz Önerisi: 

1 yaşın altında ve 7 kg’den hafif çocuklarda önerilmez.Çocuklar için önerilen günlük doz kg başına 20 mg’dir. Juvenil romatoid artritte günlük doz kg başına 40 mg’ye kadar artırılabilir. Bu dozlar bölünerek günde 3-4 kerede verilir. 30 kg’dan hafif çocuklarda, günlük doz 500 mg’yi (5 ölçek) aşmamalıdır. Tercihen yemeklerden sonra uygulanmalıdır.