İesef

İesef nedir ne için kullanılır, İesef nasıl kullanılır, İesef ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İesef Flakon IM, IV

Seftriakson disodyum

İesef Ambalaj: 

İesef  Endikasyon:

Duyarlı Bakterilerin yol açtığı sepsis, menenjit, dissemine Lyme borreliosis’i,abdominal enfeksiyonlar (peritonit, safra ve gastrointestinal sistem enfeksiyonları), kemik, eklem, yumuşak doku, cilt ve yara enfeksiyonları,solunum yolları enfeksiyonları, özellikle pnömoni, kulak burun boğaz enfeksiyonları, akut bakteriyel komplike olmayan otitis media, gonore dahil olmak üzere genital enfeksiyonlar, preoperatif enfeksiyon profilaksisinde endikedir.

İesef Kontrendikasyon:

Sefalosporinlere Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

İesef Uyarılar: 

Penisilinlerle sefalosporinler arasında çaprazduyarlık nedeniyle, penisiline aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde uygulanırkendikkatli olunmalıdır. Karaciğer ve böbrek işlev bozukluklarındaherhangi bir doz ayarlamasının gerekli olmadığı, ancak bu grup hastalardaolası bir birikimi önlemek amacıyla günde 2 gramın aşılmaması önerilir.Gebelerde kesin gerekmedikçe kullanılması önerilmez. Seftriakson Anne sütüne geçer; emziren kadınlarda kesin gerekmedikçe uygulanması önerilir.

İesef Yan Etkileri: 

Enjeksiyon Bölgesinde ağrı, ciltte kızarıklık, pruritus, diyare, bulantı,kusma, eozinofili, trombositoz, lökopeni, SGOT ve SGPT’de yükselme gibi yan etkiler görülebilir.

İesef İlaç Etkileşimleri: 

Amsakrin,vankomisin, flukonazol ve aminoglikozidlerle geçimsizdir. Total beslenme solusyonları ve ayrıca Ringer solüsyonu gibi kalsiyum içeren solüsyonlar ve vankomisin ile birlikte enjeksiyonunda geçimsizlik söz konusudur.

İesef Doz Önerisi: