Kloroben

Kloroben

Kloroben nedir ne için kullanılır, Kloroben nasıl kullanılır, Kloroben ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kloroben Gargara

  • Klorheksidin glukonat%0.12,
  • Benzidamin HCl %0.15

Kloroben Ambalaj:

 200 mL lik şişe

Kloroben Endikasyon:

Anjin Farenjit larenjit ve tonsillitte uygun antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak;kemoterapi, radyoterapi veya diğer fizik sebeplere (trakeal entübasyon gibi)bağlı ağız boşluğu mukozitlerinde, aft ülserleri, glosit, ağız cerrahisi sonrası ve periodontal prosedürleri içeren ağrılı ağız ve boğaz durumlarınıngeçici olarak rahatlatılmasında, gingivitis tedavisi ve önlenmesinde, ağıziçi enfeksiyonlarının tedavisinde, oral komplikasyonların iyileştirilmesinde, oral mukoza enflamasyonlarının tedavisinde (stomatitis),dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak, paradental hastalıklar, aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlar, yardımcı tedavi olarak konservatif diş tedavileri ve diş çekimlerinde ve ağız hijyeninin sağlanması amacıyla kullanılır.

Kloroben Kontrendikasyon:

Benzidamin ve klorheksidine bilinen hipersensitivitesi olan hastalarda kontrendikedir. Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

Kloroben Uyarılar:

Ağız içinde, dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği yapabilir. Boğaz ağrısı bakteriyel enfeksiyon oluşmuş veya enfeksiyonla birlikte görülüyorsa, ilave olarak antibakteriyel tedavi düşünülebilir.

Kloroben Yan Etkileri:

Genellikle iyi tolere edilir ve yan etkileri çok azdır. Kullanıma bağlı olarak herhangi bir ciddi yan etki gelişimi beklenmez. Genellikle en çok rapor edilen yan etki oral hissizliktir. Diş Lekelenmesi zararsızdır ve uygulamadan önce dişlerin fırçalanması ile en aza indirilebilir.

Kloroben İlaç Etkileşimleri:

Klorheksidin tuzları sabun ve diğeranyonik bileşiklerle geçimsizdir. Arap zamkı, sodyum alginat, sodyum karboksimetil selüloz gibi anyonik polielektrolitlerle, nişasta ve kitre zamkı ilegeçimsizdir. Brillant green, kloramfenikol, bakır sülfat, floressein sodyum,formaldehit, gümüş nitrat, çinko sülfat gibi maddelerle de geçimsizdir. Klorheksidin Glukonat çözeltisi alkol üzerine ilave edildiğinde çökebilir.

Kloroben Doz Önerisi:

Kloroben Gargara: 

  • Seyreltilmeden kullanılır.
  • Kullanımdan sonra ağızdan atılır.
  • Yetişkin dozu: Genel dozu 15 mL dir. Gün boyunca 1.5-3 saatlik aralıklarla en az 30 saniye ağızda tutulur. Oral hijyen prosedürlerine alternatif olarak kullanılıyorsa Kloroben solüsyon en az 1 dakika ağızda çalkalanmalıdır.
  • Çocuklarda kullanımı (6-12 yaş): 5-15 mL Kloroben Gargara İle her 1.5 - 3 saatte bir 30 saniye süreyle gargara yapılır.
  • 6 yaş altında kullanılması tavsiye edilmez.

KlorobenOral Sprey: 

  • Yetişkin dozu: Sprey direkt olarak boğaza/enflamasyonlu alana uygulama genel doz 5-10 spreydir.
  • Gerekirse her 1.5-3 saatte bir tekrarlanır.
  • Oralhijyen prosedürlerine alternatif olarak kullanılıyorsa en az 1 dakika ağızda tutulmalıdır.
  • Çocuklarda kullanımı (6-12 yaş): Sprey direkt olarak boğaza/enflamasyonlu alana uygulanır.
  • Genel doz 5 spreydir.
  • Gerekirse her 1.5-3 saatte bir tekrarlanır.
  • 6 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...