Mitomycin C Kyowa

Mitomycin C Kyowa nedir ne için kullanılır, Mitomycin C Kyowa nasıl kullanılır, Mitomycin C Kyowa ilacının yan etkileri nelerdir?

Mitomycin C Kyowa Flakon

Mitomisin C

Ambalaj:

Mitomycin C Kyowa Endikasyon:

Mide kanseri,akciğer kanseri, pankreas kanseri, karaciğer kanseri, serviks ve endometrium kanserleri, meme kanseri, baş boyun kanserleri, lenfositik ve miyelojenik lösemi ler ve mesane kanserinde endikedir. 

Kontrendikasyon:

 Mitomisin C’ye karşı duyarlılığı bilinenler, platelet sayısının 75000/mm3, lökosit sayısının 3000/mm3, kreatinin değerinin 1.7 mg/dl olduğu hastalarda protrombin zamanı veya kanama zamanının uzadığı hastalarda,koagülasyon bozukluklarında, ciddi enfeksiyonlarda kontrendikedir.

Mitomycin C Kyowa Uyarılar:

Yan Etkileri:

Lökopeni, trombositopeni, kanama,anemi ve seyrek olarak mikroanjiopatik hemolitik anemi, miyelosupresyon,karaciğer bozuklukları, hemolitik üremik sendrom, proteinüri, hematüri,ödem, hipertansiyon, iştahsızlık, bulantı ve kusma, stomatit, döküntü,sistit, hematüri ve mesane instilasyonu bağlı mesane atrofisi,interstisyel pnömoni ve pulmoner fibrozis, akut bronkospazm, genel halsizlik ve alopesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kemik iliği süpresyonuna yolaçan diğer ilaçlar ve radyoterapi, ayrıca aşı ve canlı virüslerle etkileşebilir.

Doz Önerisi: