NeoPenotran

NeoPenotran nedir ne için kullanılır, NeoPenotran nasıl kullanılır, NeoPenotran ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Vajinal Ovül

Metronidazol 500 mg, mikonazol nitrat 100 mg

Ambalaj:

 14 ovül, parmaklık larıyla birlikte.

Endikasyon:

 Vajinal Kandidiyazis, bakteriyel ve trikomonal vajinit tedavisinde endikedir

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelere veya bunların türevlerine karşı aşırı duyarlılığı bulunanlarda, gebeliğin ilk üç ayında, porfiri, epilepsi ve ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğunda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Disülfiram benzeri reaksiyongö-rülebileceğinden, tedavi süresince ve tedavi bittikten 2 gün sonrasına kadar alkol alınmamalıdır. Trikomonas tedavisinde,hastanın eşinin de tedavisi gerekir. Gebeliğin ilk üç ayından sonra,çok gerekli görülen olgularda, hekim kontrolünde kullanılabilir.Metronidazolanne sütüne geçtiğinden, tedavi bittikten 24-48 saat sonrasına kadar bebek sütten kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 Seyrek olarak vajinada yanma, kaşıntı ve tahriş, baş ağrısı, karın ağrısı, nadiren deri döküntüleri şeklinde aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Aşağıdaki ilaçlarla birlikte kullanıldığında, metronidazolün emilmesine bağlı olarak etkileşme görülebilir: Alkol: Alkol tahammülsüzlüğü (disülfiram benzeri reaksiyon).Oral antikoagülanlar: Antikoagülanların etkisinde artış.Fenitoin: Fenitoinin kan düzeyinde yükselme.Fenobarbital: Metronidazolün kan düzeyinde düşme.Disülfiram: Santral sinir sistemiyle ilgili bazı etkiler(psikotik reaksiyonlar) ortaya çıkabilir.Simetidin: Metronidazolün kan düzeyi yükselebilir,nörolojik yan etki riski artabilir.Lityum: Toksisitede artış gö-rülebilir.

Doz Önerisi:

 Tedaviye başlarken 14 gün süreyle yalnızca akşamlar birer vajinal ovül ya da 7 gün süreyle sabah 1, akşam 1 vajinal ovül önerilebilir. Tekrarlayan dirençli olgularda 14 gün süreyle sabah 1, akşam 1 ovül önerilmektedir.Neo Penotran Ovül Sırtüstü yatar pozisyonda, paketin içindeki parmaklıklar yardımıyla vajen derinliğine uygulanmalıdır. Lastikte Hasar yapabileceğinden, ovüller kontraseptif diyafram ve prezervatif ile temas ettirilmemelidir.