Otrivine

Otrivine nedir? Otrivine Sprey ne için kullanılır, Otrivine nasıl kullanılır, Otrivine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Otrivine Sprey

Ksilometazolin HCl

Otrivine Ambalaj:

Otrivine Endikasyon:

Çeşitli Nedenlere bağlı soğuk algınlığında, paranazal sinüs hastalıklarında sekresyonun drenajına yardımcı olarak, orta kulak iltihabında nazofarenks mukozasının dekonjesyonu için yardımcı tedavi olarak ve rinoskopi kolaylaştırmak için de kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Post Transsfenoidal Hipofizektomi durumlarında (veya dura materi ilgilendiren transnazal veya transoral cerrahi girişimden sonra) ve ksilometazolin karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Otrivine Uyarılar:

3 günden uzun süre kullanılmamalıdır.Koroner arter hastalığı, anjina dahil kalp hastalıkları, hipertansiyon,diabetes mellitus, hipertiroidizm gibi hastalıkları olan ve dar açılı glokoma predispozan olanlarda ilaç yarar/risk oranı değerlendirilerek uygulanmalıdır. Gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Otrivine Yan Etkileri:

Otrivine İlaç Etkileşimleri:

Sistemik etkilerinin, trisiklik veyatetrasiklik antidepresanlarla birlikte kullanıldığında, özellikle doz aşımı söz konusu olduğunda şiddetlenme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Otrivine Doz Önerisi: