Piptalin

Piptalin nedir ne için kullanılır, Piptalin nasıl kullanılır, Piptalin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pediyatrik Oral Damla

Ambalaj:

 4 mg/mLx15 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Süt Çocuklarında ilk aylarda görülen kolik semptomlarının hızla giderilmesinde endikedir. Pilor spazmı, kardiya spazmı ve kusma gibi çocukların fonksiyonel gastrointestinal hastalıklarında, düz kas ağrısı ve spazmlar giderilmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Glokomda,göz içi basıncının arttığı durumlarda, prostat hipertrofisinde,gastrointestinal sistemin obstrüktif organik hastalıklarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Pipenzolat bromür hipertiroid, astım, taşikardi,unstabil angina pektoris ve diğer ciddi kardiyak bozuklukları olan hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.Ağır ülseratif kolit veya miyastenia graviste ancak çok gerekli ise kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma, ağız kuruluğu, yutma zorluğu, pupilla dilatasyonu, akomodasyon bozukluğu, cilt kuruması, flaş, nadiren konstipasyon, idrar retansiyonu veya tutukluğu, bronş ve göz yaşı sekresyonunun azalması, taşikardi,halsizlik, baş dönmesi, sinirlilik ve uykusuzluk görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Pipenzolat bromür; disopiramid,antihistaminikler, trisiklik antidepresanlar, benzodiazepinler,fenotiyazin benzer yapıya sahip nöroleptikler ve antikolinerjik etkiye sahip antiparkinson ilaçlarla birlikte verildiğinde sinerjik etki oluşabileceği akılda tutulmalıdır.

Doz Önerisi:

 2 hafta 4 ay arası çocuklara 4-8 damla, 4 ay 1 yaş arası çocuklara 11 damla, 1-3 yaş arası çocuklara 15 damla, 3-7 yaş arası çocuklara 19 damla, 7-12 yaş arası çocuklara 30 damla ve yetişkinlere 38 damla verilir. Bu doz günde 3-4 kez, 3 veya 4 saat ara ile tekrarlanabilir.İlaç doğrudan çocuğun ağzına damlalıkla damlatma bileceği gibi,az miktarda süt, su, meyve suyu gibi sıvılara katılarak da verilebilir.