Prednol

Prednol nedir ne için kullanılır, Prednol nasıl kullanılır, Prednol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Prednol Tablet

Metilprednizolon

Prednol Ambalaj:

Prednol Endikasyon:

Endojen Kortizolün substitüsyonu tedavisinde, hipofizde kortikotropin ve keza sürrenal bezinde androjen hormonların supresyonu tedavisinde,romatizmal hastalıklar, kollajen doku hastalıkları, deri hastalıkları,göz hastalıkları, alerjik reaksiyonlar, solunum sistemi hastalıkları,hematolojik hastalıklar, sinir sistemi hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Metilprednizolona aşırı duyarlılık ve sistemik fungal enfeksiyonlarda kontrendikedir. Yerine koyma ve acil tedavi dışında, aşağıdaki durumlarda kortikosteroidlerle genel bir tedavi uygulamasından vaz geçilmelidir: Mide ve bağırsak ülseri, ağır osteoporoz,psikiyatrik anamnez, amip enfeksiyonları, sistemik mikozlar, bulber ensefalitik form dışında poliomyelit, dar ve geniş açılı glokomlar, viral kökenli hastalıklar, su çiçeği, koruyucu aşılardan yaklaşık 8 hafta öncesi 2 hafta sonrası, BCG aşısından sonra lenfom teşekkül eden olgular.

Prednol Uyarılar:

Prednol Yan Etkileri:

Aydede yüzü,gövdede yağlanma, kas zayıflığı, hipertansiyon, kemiklerde kolay kırılabilme, kan şekerinin yükselmesi, şeker hastalığı, seks hormonlarının sekresyonunda bozukluklar (adet kanamasının geri kalması, kıllanmanın artması, iktidarsızlık), deride şerit tarzında çizgiler ve kanamalar,akne, dokuda su birikmesi, potasyum atılımının artması, sürrenal korteksin aktivitesi veya atrofisi, kan damarı hastalıkları,mide yakınmaları, mide ülseri, enfeksiyon riskinin artması, vücudunuz savunmasının zayıflaması, yara iyileşmesinin gecikmesi, çocuklarda büyüme bozuklukları, tromboz riskinin artması, göz için basıncınınartması, pankreas iltihabı.

Prednol İlaç Etkileşimleri:

Aynı zamanda kalp glikozidleri uygulanıyorsa potasyum eksikliği nedeniyle glikozid etkisinin artabileceği hesaba katılmalıdır. Salüretik İle Kombine edildiğinde fazla potasyum atılabilir. Glukokortikoidler Antidiyabetik ilaçların kan şekerini düşürücü etkisini azaltabilir,kumarin türevlerinin antikoagülan etkisini hafifletebilirler.Aynı zamanda rifampisin uygulanan hastalarda kortikosteroid etkisinin az alabileceği unutulmamalıdır. Salisilatlarla birlikte uygulandığızaman gastrointestinal kanama tehlikesi artabilir.

Prednol Doz Önerisi: