PrimolutN

PrimolutN

PrimolutN nedir ne için kullanılır, PrimolutN nasıl kullanılır, PrimolutN ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Noretisteron

Ambalaj:

 5 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Disfonksiyonel Kanamalar, primer ve sekonder amenore, premenstrüel yakınmalar,mastopati, uterus hipoplazisi, menstruasyonun öne alınması yada ertelenmesi ve endometrioziste endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelik,karaciğerin ağır fonksiyon bozuklukları, Dubin Johnson ve Rotor Sendromu, daha önce geçirilmiş ya da mevcut karaciğer tümörleri,önceki gebeliklerde oluşmuş sarılık ve uzun süreli kaşıntı, anamnezde herpes gestationis ve tromboembolik proseslerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Migren türünde baş ağrılarının ilk kez ortaya çıkması ya da alışılmamış şiddette sık sık baş ağrıları, ani duyu bozuklukları (örn. görme yada işitme bozuklukları), trombofilebitlerinya da tromboembolik belirtilerin ilk işaretleri (örn. bacaklardaalışılmışın dışında ağrılar ya da bacakların şişmesi, nefes alırkenbatıcı ağrılar ve nedeni bilinmeyen öksürük), gö-ğüste ağrı ve darlıkhissi, planlanan ameliyatlardan önce ve örneğin kazalardan sonra yatak istirahatinin gerekli olduğu sürede, sarılık, hepatit,sürekli kaşıntı, önemli tansiyon yükselmeleri ve gebelik durumunda ilaç derhal kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 Nadir olgularda bulantı olabilir.

Doz Önerisi:

 Disfonksiyonel kanamalarda 10 gün süreyle günde 3x1 Tablet, hypoplasia uteride menstruasyonun 5. gününden başlanarak 8 hafta süreyle 1. ve 2. hafta, günde 2x1 Tablet, 3-8. haftalarda günde 2x2 Tablet, menstrüasyonun öne alınması yada ertelenmesinde beklenen menstruasyondan 3 gün önce başlayarak 10-14 günü geçmemek şartıyla günde 3x1 Tablet, endometrioziste siklusun 5. gününden itibaren4-6 ay boyunca günde 2x1-2 Tablet, nükslerden sakınmak için siklusun19-26. günleri arasında günde 2-3x1 Tablet ve tedavinin devamı için en az 2-3 siklus boyunca siklusun 6. ve 16. günlerinde 10 mg ve 19-26. günlerinde 2x1 Tablet uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...