Ranitab

Ranitab

Ranitab nedir ne için kullanılır, Ranitab nasıl kullanılır, Ranitab ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM/IV

Ranitidin HCL

Ambalaj:

 50 mg/5 mLx5 ampul.

Film Tablet

Ranitidin HCL

Ambalaj:

 150 mgx60 Tablet

: : 300 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Tablet: Duodenal ülser, selim gastrik ülser, steroid olmayan antienflamatuvar ajanlara bağlı ülserlerin tedavisinde, özellikle geçmişinde peptik ülser olan hastalarda steroid olmayan antienflamatuar ilaçların (aspirin dahil) neden olduğu duodenal ülserlerin profilaksisinde,ameliyat sonrası ülser, reflü özofajit ve Zollinger Ellison sendromu tedavilerinde, ağrıyla karakterize (epigastrik ve retrosternal)yemeklerle ilişkili veya uykuda rahatsızlık veren, fakat daha öncebelirtilen durumlarla ilişkili olmayan, kronik epizodik dispepsi lerde,ağır hastalarda stres ülserlerinin profilaksisinde, peptik ülserli hastalarda tekrarlayan kanamaların profilaksisinde, Mendelson Sendromu profilaksisinde kullanılır.Ampul: Duodenalülser, selim gastrik ülser, ameliyat sonrası ülser, reflü özofajit Zollinger Ellison sendromu tedavilerinde; ağır hastalarda stres ülserlerinin profilaksisinde, peptik ülserli hastalarda tekrarlayan kanamaların profilaksisinde, Mendelson sendromu profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Etkin Maddeye aşırı duyarlılık halinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Tablet: Ranitidin plasentadan geçer ve insan sütü ile deatılır. Gebelerde ve emziren annelerde zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır.Ağır renal yetmezliklerde dozaj azaltılmalıdır. Hepatik bozukluğu olanlarda dikkatli olunmalıdır.Ampul: Genellikle kardiyak ritim bozukluklarına yatkınlığı olan hastalarda, hızlı ranitidin enjeksiyonuna bağlı olarak bradikardi bildirilmiştir. Önerilen enjeksiyon hızları aşılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren Bradikardi ve AV blok rapor edilmiştir. Az sayıda hastada artralji,kusma/bulantı, diyare, kabızlık, baş ağrısı, uykusuzluk, baş dönmesi,akomodasyon bozukluğunu düşündüren reversibl bulanık görme görülmüştür.Özellikle çok ağır hasta ve yaşlılarda nadiren reversibl mental konfüzyon,halüsinasyonlar, depresyon ve ajitasyon bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Ranitab Ampul: 50 mg’yi 20 mL’ye seyreltilerek, her 6-8 saatte bir yavaş IV enjeksiyon (2 dakikanın üstünde); 2 saatlik, saatte 25 mg dozda aralıklı IV infüzyon şeklinde 6-8 saat aralıkla tekrarlanır.Her 6-8 saatte bir IM enjeksiyon şeklinde verilebilir. Ağır hastalarda,stres ülserleri den ileri gelen üst gastrointestinal kanamalarınprofilaksisinde 50 mg yavaş IV enjeksiyona ilaveten 0.125-0.250mg/kg/saat dozu devamlı IV enfüzyon şeklinde verilebilir.Ranitab Film Tablet: Olağan Günlük doz, günde 2 kez 150 mg olup, sabah ve akşam yatmadan 150 mg şeklinde alınır. İlaç aç veya tok karnına kullanılabilir. Tedavinin, mide ve duodenum ülserlerinde 4 hafta, refluks özofajiti de 8 hafta sürdürülmesi tavsiye olunur. Nüks eden olgularda gece yatarken günde 1 kez 150 mg verilerek sürek tedavisi uygulanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...