Relifex

Relifex

Relifex nedir ne için kullanılır, Relifex nasıl kullanılır, Relifex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Nabumeton

Ambalaj:

 500 mg x 10 ve 30 tablet.

End.:

 Antienflamatuar analjezik tedavi gerektiren osteoartrit ve romatoid artritin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aktif Peptik ülser; ağır hepatik bozukluk (örneğin, siroz); nabumetone karşı hipersensitivite; Aspirin veya diğer antienflamatuar ilaçların astım krizleri,ürtiker ya da akut rinitte artışa neden olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Aspirine karşı hipersensitivitesi olduğu bilinen hastalar,buna benzer reaksiyonları nabumetone gösterebilirler. Peptik ülser öyküsü olan hastalarda, semptomların tekrarlaması açısından düzenli olarak kontrol edilmelidir.İnsanlarda gebelik döneminde güvenirliği gösterilmemiştir. Gebelik ve emzirme dönemlerinde uygulanması tavsiye edilmemektedir.

Yan Etkileri:

 Ağız Kuruluğu, diyare, dispepsi, bulantı, konstipasyon, karın ağrısı, şişkinlik,gastrointestinal kanama, gastrik ülser ve perforasyon, yaygın eritem, Stevens Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz, deri döküntüsü, kaşıntı, ürtiker,alopesi ve fotosensitivite, anaflaksi, anaflaktik reaksiyon, böbrek yetmezliği,görme bozukluğu, ödem ve hemoraji, trombositopeni ve lökopeni, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, konfüzyon, sedasyon, depresyon, uykusuzluk ve kulak uğultusu.

İlaç Etkileşimleri:

 Nabumetontedavisi sırasında oral antikoagülanların, hidantoin grubu antikonvülsanlarınveya sülfonilüre grubu hipoglisemiklerin uygulandığı hastalar, bu ilaçlarınaşırı doz belirtileri açısından izlenmelidir.

Doz Önerisi:

 Tavsiye edilen günlük doz, gece yatarken tek doz olarak alınmak üzere 2 film tablet (1 g) şeklindedir. Semptomların ağır veya sürekli olması halinde veya akut alevlenme dönemlerinde, ilave olarak bir veya iki film tablet (500 mg 1 g), sabah dozu şeklinde verilebilir. Üç yıldan fazla düzenli Relifex kullanan hastalar klinik zarar görmüşlerdir. Yaşlılarda Tavsiye edilen günde 1 g'lik doz aşılmamalıdır. Çocuklarda kullanımı konusunda bilgi yoktur. Renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz azaltılması yapılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...