Reminyl

Reminyl

Reminyl nedir ne için kullanılır, Reminyl nasıl kullanılır, Reminyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Galantamin

Ambalaj:

 4 mgx14 tablet

: : 8 mgx14 ve 56 tablet.

Oral Süspansiyon

Galantamin

Ambalaj:

 4 mg/mLx100 mL.

End.:

 Hafif ve orta derecede şiddetli Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde ve serebrovasküler hastalık ile ilişkili hafif ve orta derecede şiddetli Alzheimer Tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Galantamine karşı bilinen aşırı duyarlılığı olan hastalara verilmemelidir. Ciddi karaciğer yetersizliği olan ve ciddi böbrek yetersizliği olan hastalarda kullanımıyla ilgili bir bilgi olmadığından, bu tür popülasyonlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Alzheimer hastaları kilo kaybederler. Bu hastaların tedavisi sırasında kilo kaybı görülür. Tedavi sırasında hastanın kilosu izlenmelidir. Peptik ülser oluşma riski yüksek hastalar, örn. öyküsünde ülser hastalığı olanlar ya da bu türlü tablolara predispozisyon gösterenler izlenmelidir. Kolinomimetik aktiviteleri nedeniyle kolinomimetik ajanlar,öyküsünde şiddetli astma ya da obstrüktif pulmoner hastalığı bulunan hastalara reçete edilirken dikkatli olunmalıdır. Üriner çıkış obstrüksiyonu olan ya da geçirdikleri mesane operasyonu sonrasında nekahat döneminde bulunan hastalarda galantamin kullanımı önerilmemektedir. Gebelikte yalnızca potansiyel yararları,fetus üzerindeki potansiyel riski haklı çıkarıyor ise kullanılmalıdır. Galantamin Kullanan kadınlar bebeklerini emzir memelidirler. Galantamin, baş dönmesi veuykuya eğilime neden olabilir. Bu durum ise özellikle tedavi başlangıcından sonraki ilk haftalarda araba ve makine kullanma yeteneğini etkileyebilir.

Yan Etkileri:

 Bulantı,kusma, diyare, abdominal ağrı, dispepsi, anoreksi, bitkinlik, baş dönmesi,baş ağrısı, somnolans ve kilo kaybı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer Kolinomimetikler ile birlikte verilmemelidir. Galantamin antikolinerjik ilaçların etkilerini antagonize eder. Bir kolinomimetik olarak galantamin,anestezi sırasında süksinilkolin tipi kas relaksasyonunu olasılıklaabartılı hale getirecektir.

Doz Önerisi:

 Günde iki kez, tercihen sabah ve akşam öğünleri ile birlikte alınmalıdır. Önerilen başlangıç dozu 4 hafta süreyle 8 mg/gündür(günde iki kez 4 mg). Sürek dozu başlangıçta 16 mg/gündür (günde iki kez 8 mg)ve hastalara en az 4 hafta süreyle 16 mg/gün sürek dozu verilmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...