Rheumon IM

Rheumon IM

Rheumon IM nedir ne için kullanılır, Rheumon IM nasıl kullanılır, Rheumon IM ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Etofenamat

Ambalaj:

 1 g/2 mLx1 Ampul.

Endikasyon:

 Kas İskelet Sisteminin romatizmal hastalıklarında, örneğin kronik romatoid artrit, ankilozan spondilit; kas romatizması; ağrılı omuz tutulması,lumbago, siyatik; tenosinovit, bursit; omurga ve eklemlerin mekanik ve dejeneratif harabiyetine bağlı oluşan iltihabi hastalıklar;künt yaralanmalar: Ezilme, burkulma, incinme; postoperatif ödem ve iltihaplar gibi akut şiddetli ağrılarda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Alerjik Reaksiyonlara karşı eğilim, özellikle etofenamate ve diğer nonsteroidal antienflamatuvarlar karşı aşırı duyarlı k. Hematopoetik bozukluklar.Astım, kronik obstrüktif solunum yolu hastalıkları, saman nezlesi veya kronik burun mukozası ödemi. Antikoagülanlar ve trombosit agregasyon inhibitörleri ile tedavi gören veya pıhtılaşma bozukluğu olan hastalar. Sınırlı karaciğer, böbrek veya kalp fonksiyonları.Gastrik veya duodenal ülser veya bununla ilgili özgeçmiş.

Uyarılar:

 Nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlar uterus kontraksiyonlarının inhibisyonuna ve kanama eğiliminin artması yol açabileceği nden, etofenamat gebelik süresince, ayrıca laktasyonda,bebeklerde ve küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Etofenamat tedavisi,araç ve makine kullanma yeteneğini azaltacak ölçüde reaksiyon hızını etkileyebilir. Bu etki özellikle, birlikte alkol alındığında belirginleşir.

Yan Etkileri:

 Ender Olarak baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, görme bozuklukları, deride döküntü ve alerjik ödemler, dokuda su toplanması, gastrointestinal rahatsızlıklar (örneğin epigastrik yakınmalar, sindirim bozuklukları,bulantı veya kusma), miksiyon sırasında ağrı gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Çeşitli diüretiklerin (örn. furosemid, tiyazit)ve antihipertansif (örn.b blokerler)ilaçların etkisi etofenamat ile azalabilir. Probenesid ve sülfinpirazon gibi ürikozürik ilaçlar ile birlikte kullanımı etofenamatın renal atılımını yavaşlatabilir.Kortiko steroidlerin, diğer non steroidal antiromatizmal ilaçların veya alkolün aynı anda alınması gastrointestinal yan etkilerin insidansında artışa neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde derin IM uygulanan 1 Ampul Rheumon IM genellikle yeterlidir. Doz, gerektiğinde 24 saat sonra tekrarlanabilir.

Jel

Ambalaj:

 50 mg/gx40 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Müsküler Romatizma, donmuş omuz (omuz bölgesi periartriti) ile birlikte görülen kas sertliği, lumbago, siyatalji, tenosinovit, bursit, omurga ve eklemlerde,aşırı zorlanmaya ve erozyona bağlı olarak gelişen hastalıklar (spondiloz,osteoartrit) gibi kas iskelet sistemine ait yumuşak doku romatizmal hastalıkları; ezilmeler, burkulmalar, zorlanmalar gibi (örneğin spor yaralanmaları) konfüzyonlarda endikedir.

Kontra Endikasyon:

 Flufenamikasit ve diğer nonsteroidal antienflamatuvarlara karşı aşırı duyarlıkdurumunda, gebelikte ve çocuklarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hasarlı veya ekzematöz inflamasyon gösteren cilt üzerine,mukoz membranlara veya göze uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri: Ender Olarak ciltte kızarıklık ve çok ender olarak şiddetli kaşıntı, kızarıklık,eritem, şişme, vezikül gibi alerjik cilt reaksiyonları görülebilir.

Doz Önerisi:

 Günde 3-4 kere 5-10 cm uzunluğunda jel, ağrılı bölgeye masaj yaparak uygulanır.Rheumon Spreytüm ağrılı alana ve etrafına günde 3-5 kez uygulanabilir. Genel olarak, her bir uygulama için, 7 püskürtme (1 püskürtme başına 18 mg etofenamate karşılık gelmektedir) yeterlidir. Buna karşın, gerek görüldüğünde doz artırılabilir. Her 1 veya 2 püskürtme sonrasında, çözelti uygulanan bölgeye yedirilir ve kuruması beklenir. Romatizmal hastalıklar için, 3-4 hafta süren tedavi çoğu olguda yeterli olmaktadır. Künt travmalarda(örn. spor yaralanmaları) tedavi süresi 2 haftaya kadar uzayabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Nasıl bir ilac ben menopoza gırdım cok sınırlı ve gergin oluyorum içe bilirmiyım rd yazmış faydası varmı
Magne fort.kroner kalp hastası.iki kere anjiyo olup üç damar tıkanıklığı giderilmiş hastaya Bu ilacı SGK ödermi??
...