Rifocin

Rifocin

Rifocin nedir ne için kullanılır, Rifocin nasıl kullanılır, Rifocin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM

Rifamisin SV

Ambalaj:

 125 mg/1.5 mL x 1 Ampul

: : 250 mg/3mLx1 ampul.

Endikasyon:

 Gram Pozitif Mikroorganizmaların (stafilokok, streptokok, pnömokok, ve.) neden olduğu bütün enfeksiyonlar ve özellikle diğer antibiyotik tedavilerinin yanıt vermediği durumlarda, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: fronküloz, piyodermit, favus, apse, flegmon, selülit, lenfadenit;osteomiyelit, mastit, doğum ve düşüklerden sonra görülen enfeksiyonlar;Gram Pozitif mikroorganizmalardan kaynaklanan bronkopulmoner enfeksiyonlar,stafilokokal septisemi, stafilokokal enteritlerde endikedir.Gram Negatif mikroorganizmalar veya karışık floranın neden olduğu enfeksiyonlar da dahil safra yollarına ait bakteriyel enfeksiyonların(kolesistit, hepato kolanjit vs.) tedavisinde ve safra yolları ameliyatlarında profilaktik olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Rifamisinler Duyarlı hastalarda, ağır karaciğer yetmezliklerinde ve safra yollarının global tıkanıklıklarında, gebe olma olasılığı olan kadınlarda yada gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yüksek dozda rifampisin alımından sonra idrarda kırmızımtrak renklenme görülebilir, bu endişe edilecek bir durum değildir. Yetersiz hepatik eliminasyon durumunda antibiyotiğin dozu ayarlanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ciltte kızarıklık, ürtiker, kaşıntı, eozinofili gibi alerjik reaksiyonlar; bulantı, diyare gibi gastrointestinal rahatsızlıklar ve karaciğer fonksiyonlarında geçici anormallikler(serum bilirubin ve transaminaz düzeylerinde artış) çok nadir olgularda gözlenmiştir.

Doz Önerisi:

 Büyükler ve 25 kg’dan fazla olan 6 yaşın üstündeki çocuklar için günlük doz 12 saat arayla bir Rifocin 250 mg Ampuldür. Gerektiğinde bu miktar 750 mg’ye kadar artırılabilir. Daha Küçük çocuklar için genellikle ortalama 10-30 mg/kg/gün’--lük doz önerilir.ateş düştükten sonra tedaviye birkaç gün daha devam edilir.

Kulak Damlası

Rifamisin SV

Ambalaj:

 10 mg/mL x 10 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 otitler ve dış kulak fronküloz larının tedavisinde endikedir. Ayrıca gerekirse kulak ameliyatları sonrası tedavi ve pansumanlarında kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Rifampisine aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Topikal olarak uzun süre kullanılacaksa hastalarda rifamisin lere karşı aşırı duyarlılık oluşturur. Topik kullanımla birlikte sistemik antibiyoterapi gerekirse uygulanmalıdır.Belli bir süre içinde yanıt alınamazsa alternatif tedavi düşünülmelidir.

Doz Önerisi:

 Kulak içine günde ortalama 2 veya 3 kez 2’şer damla damlatılması önerilir.Rifocin Kulak Damlası İçinde gazlı bez ıslatılarak pansuman şeklinde de uygulanabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...