RynacromComp

RynacromComp nedir ne için kullanılır, RynacromComp nasıl kullanılır, RynacromComp ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nazal Sprey

Sodyum kromoglikat 2.6 mg, ksilometazolin HCL 0.0325 mg/doz

Ambalaj:

 13 mL’lik kendinden doz ayarlı sprey ambalaj.

Endikasyon:

 Nazal Konjesyonun eşlik ettiği alerjik rinitlerin (saman nezlesi ve perenial rinit gibi) profilaktik ve semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelikte ilk üç ayda çok dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Kullanımın ilk günlerinde burun mukozasında irritasyon oluşabilir. Nadir durumlarda, sodyum kromoglikat Solüsyonlarınıngö-ğüste wheezing ve sıkışma yaptığı rapor edilmiştir. Yüksek dozlarda nazal irritasyon, burunda kuruluk, hapşırma, baş ağrısı, uykusuzluk,sersemlik ve palpitasyon gibi hafif yan etkiler oluşturduğu rapor edilmiştir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler ve çocuklarda, günde 4 kez her burun deliğine 1 püskürtme.

Sodyum kromoglikat 2.6 mg/doz

Ambalaj:

 13 ve 26 mL’lik pompalı ambalaj.

Endikasyon:

 Allerjik Rinit, mevsimsel ve pereniyal rinitin semptomatik tedavisinde ve saman nezlesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Etkin Maddeye aşırı duyarlılığı olduğu bilinen olgulardan, koroner yetmezliği olanlarda,hipertansiyon, hipertiroidizm, diabetes mellitus, kardiyak astım ve semptom metikaminlere aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Düzenli aralıklarla uygulama önerilmektedir. Tedaviye Başlar başlamaz semptomatik düzelme olmayacağı, optimum etki için 2 ile 4haftalık bir kullanım gerekebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Gebelik Süresinde ancak kesin gerekmesi halinde uygulanabilir. İnsan sütüne geçip geçmediği açıklıkla bilinmediğinden, emzirenlerde dikkatle uygulanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Nazal Uygulamanın ardından nadiren batma ve tahriş reaksiyonları ortaya çıkabilmektedir. Diğer seyrek görülen yan etkiler bulantı, baş ağrısı, ciltte döküntüler, bronkospazm, burun mukozasında kuruma ve burun kanaması, poliüri,öksürük, ağızda kötü tat tır. Tedaviye başladıktan birkaç hafta sonra astım, ürtiker,dizüri, larenkste ödem, anjiyoödem, anafilaksi gibi reaksiyonlar görülmüştür.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler ve çocuklarda, her burun deliğine günde 4 ile 6 kez birer püskürtme. 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanım etkinliği ve güvenirliği saptanmamıştır.