Rynset

Rynset nedir ne için kullanılır, Rynset nasıl kullanılır, Rynset ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Setirizin 2HCl

Ambalaj:

 5 mg/5 mLx200 mL.

Endikasyon:

 Mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi), yıl boyu süren alerjik rinit (pereniyal alerjik rinit), akut kronik ürtiker ve anjioödem,fiziksel etkenlere bağlı ürtiker (dermografizm), alerjik konjonktivit, atopik egzama gibi alerjik dermatozlar ve prüritte endikedir.

Kontrendikasyon:

 Cetirizine karşı duyarlı olan kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Taşıt ve tehlikeli makine kullananlarda önerilen dozlar aşılmamalıdır. Uyuşukluk yapabileceği düşünülerek tedbirli olunmalıdır. Gebe ve emziren kadınlarda kullanım güvenirliği kanıtlanmamıştır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda uygulanacak doz yarıya indirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Psikomotor fonksiyonlarla ilgili objektif testlerdesetirizinle raslanan sedasyon sıklığının plasebo daki kadar olduğu anlaşılmıştır. Nadir olarak aşırı duyarlılık, baş ağrısı, uyku hali, ajitasyon,ağız kuruluğu ve gastrointestinal yakınmalar gibi hafif ve geçici yan etkiler bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alkolle birlikte ve diğer sedatiflerle aynı zamanda kullanılmaz.

Doz Önerisi:

 Yemeklerden bağımsız olarak, hastanın gereksindiği zamanlarda verilir. Akşam yemeklerinde alınması önerilmektedir. Saman nezlesinde genellikle 3-6 haftalık bir tedavi yeterlidir. Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklara günde tek doz 10 mg (2 ölçek). 6-11 yaş çocuklara günde tek doz 5 ile 10 mg, 2-5 yaş çocuklara başlangıç olarak günde tek doz 2.5 mg (yarım ölçek);gerektiğinde 5 mg ye çıkılabilir. 12 ay 2 yaş çocuklara günde tek doz 2.5 mg;gerektiğinde doz 12 saat ara ile 2.5 mg olmak üzere toplam 5 mg/gün'e çıkılabilir. 6 ay 12 ay çocuklara günde tek doz 2.5 mg. Yaşlılarda günde tek doz 5 mg ile başlanmalı, gerektiğinde günde 10 mg doza çıkılabilir.