Sabril

Sabril

Sabril nedir ne için kullanılır, Sabril nasıl kullanılır, Sabril ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Vigabatrin

Ambalaj:

 500 mgx100 film tablet.

Vigabatrin

Ambalaj:

 500 mgx50 saşe.

Endikasyon:

 Diğer Uygun ilaç kombinasyonlarının yetersiz kaldığı veya tolere edilemediği,dirençli parsiyel epilepsilerde antiepileptik ilaçlara ilave olarak; infantil spazm (West Sendromu) monoterapi olarak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Vigabatrin Veya diğer bileşenlere karşı hassasiyet hikayesi olan kişilerde kontrendikedir

Uyarılar:

 Vigabatrin alan hastaların 1/3 inde görme alanı kusuru olduğu bildirilmiştir. Genel görünümü her iki gözün görsel alanlarının eşmerkezli olarak daralması şeklindedir. Bu istenmeyen etki sadece sistematik perimetri testleriyle güvenilir olarak tespit edilebilir. Bu testleri genellikle 9 yaşın üzerindeki hastalarda uygulamak mümkündür. Vigabatrin retinaya zarar verecek başka ilaçlarla beraber kullanılmamalıdır. Mümkünse tedaviye başlanmadan önce ve altı aylık periyotlarla uygun bir görsel alan testi uygulanmalıdır. Sabril 500 mg saşe kullanan kişilerde her 3 ayda bir göz muayenesi yapılmalıdır.Vigabatrin, öyküsünde psikoz, depresyon veya davranış problemleri bulunan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Tedavinin aniden kesilmesi rebound etkiye neden olabilir. Vigabatrin yaşlılarda ve özellikle kreatinin klirensi 60 mL/dakikadan az olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Vigabatrin potansiyel yararın fetüs için potansiyel riski mazur göstermedikçe gebelik sırasında kullanılmamalıdır.Vigabatrin anne sütüne düşük konsantrasyonlarda geçmektedir.

Yan Etkileri:

 Vigabatrin ile tedavi edilen hastalarda sıklıkla hafif şiddetli arasında değişen görme alanı bozuklukları bildirilmiştir. Erişkinlerde Başlıca istenmeyen etkiler sedasyon, somnolans, yorgunluk ve konsantrasyon bozuklukları türündedir. Çocuklarda ise eksitasyon ve ajitasyon olguları sık görülmektedir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer ilaçlarla etkileşim riski çok azdır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde: SabrilSaşeveTabletoral yolla, günde bir veya iki kez yemeklerden önce veya sonra alınabilir. Başlangıç dozu olarak günde 1 g verilir. Günlük doz, klinik cevap ve toleransa göre haftalık aralıklarla 0.5 g'lik miktarlarda arttırılır veya azaltılır. Maksimum etkinlik genellikle 2-3g/günlük dozlarda görülür.Çocuklarda: Önerilen Başlangıç dozu 40 mg/kg/gündür. Sürek dozu olarak aşağıdaki dozlar önerilir;Vücut ağırlığı 10-15 kg 1-2 film tablet/gün, 15-30 kg 2-3 film tablet gün,30-50 kg 3-6 film tablet/gün, 50 kg üzeri 4-8 film tablet/gün. İnfantil spazmda önerilen başlangıç dozu 50 mg/kg/gün'dür. Bu doz klinik cevaba göre, günlük 50 mg/kg lık değişimlerle ayarlanır. Günde 150 mg/kg ye kadar iyi tolere edilmiştir.Yaşlılar: Kreatinin klirensi 60 mL/dakikadan az olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...