Saizen 4 IU

Saizen 4 IU

Saizen 4 IU nedir ne için kullanılır, Saizen 4 IU nasıl kullanılır, Saizen 4 IU ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Rekombinant somatropin(rhGH)

Ambalaj:

 4 IU 1 Flakon ve 1 çözücü ampul.

Endikasyon:

 Çocuklarda: Büyüme hormonu yetersizliğine bağlı büyüme geriliği, Turner Sendromu, Puberte öncesi çocuklarda kronik böbrek hastalığına bağlı büyüme gecikmesi.Erişkinlerde: Bilinen Hipotalamo Hipofizer hastalıkla beraber büyüme hormonu yetersizliği ve iki dinamik büyüme hormonu stimülasyon testi sonucu belirlenmiş büyüme hormonu eksikliği.

Kontrendikasyon:

 Aktif malign tümör şüphesi olanlarda kontrendikedir. İntrakraniyal tümörün inaktif olması ve antitümoral tedavinin büyüme hormonu tedavisine başlanmadan tamamlanmış olması gereklidir. Tümörün nüks ettiğini gösteren bulgular varsa büyüme hormonu tedavisi kesilmelidir.Kronik böbrek yetmezliği olan çocuklarda böbrek transplantasyonundan önce büyüme hormonu tedavisi kesilmelidir. Gebelik ve emzirme döneminde büyüme hormonu tedavisi önerilmez. Somatropin aşırı duyarlı-nın olduğu durumlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Somatropin, büyüme hormonu eksikliği ve tedavisi konusunda bilgi ve deneyimi olan uzman hekimler tarafından kullanılmalıdır.Çocuklarda iskelet büyümesinin stimüle edilmesi epifiz diskleri kapanıncaya kadar olmaktadır. Gebelik sırasında kullanılmamalıdır.Tedavi sırasında gebe kalınması durumunda somatropin tedavisi kesilmelidir.Somatropin anne sütüne geçebileceği olasılığı göz ardı edilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Periferik Ödem şeklinde sıvı retansiyonu görülür ve özellikle erişkinlerde karpal tünel sendromu görülebilir. Nadiren erişkinlerde hafif şiddette artralji, kas ağrısı ve parestezi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Somatropin adrenokortikoidler, glukokortikoid ya da kortikotropin ile birlikte kullanımı ilaca alınacak yanıtı engelleyebilir. Anabolik steroidler, androjenler, östrojenler da tiroid hormonları ile birlikte aşırı dozda somatropin kullanımı ise epifiz kapanmasını hızlandırabilir.

Doz Önerisi:

 Saizen 4 IU: Doz, kişisel olarak saptanır.Normal endojen büyüme hormonu salınımı yetersizliğine bağlı büyüme geriliğinde haftalık doz 12 IU/m2 vücut yüzey alanı veya 0.6 IU/kg vücut ağırlığıdır.IM uygulamada haftalık doz 3 tek doz olarak bölünmelidir. SC uygulamada ise haftalık doz 6 veya 7 tek doz (1.7 veya 2 IU/m2 vücut yüzeyine uygun olacak şekilde) veya 3 tek doz (0.2 IU/kg vücut ağırlığı) olarak bölünebilir.Gonadal Disgenezis (Turner sendromu) bağlı büyüme geriliğinde haftalık doz, 18 IU/m2 vücut yüzey alanı veya 0.6-0.7 IU/kg vücut ağırlığıdır. Tedavinin ikinci yılında doz haftalık olarak 24 IU/m2 vücut yüzey alanı veya 0.8-1 IU/kg vücut ağırlığı miktarına kadar artırılabilir. Haftalık doz, deri altına enjekte edilirse, 2.6 IU/m2 vücut yüzey alanı veya 0.09-0.1 IU/kg vücut ağırlığına uygun olacak şekilde 7 tek doz şeklinde bölünmelidir. Uygulama tercihen akşamları olmalıdır.Saizen 24 IU: Multipl doz kullanım için tasarlanmıştır.Saizen’in şu dozlarda, yatma zamanı uygulanması önerilir: Endojen büyüme hormonu salınımının yetersiz olduğu büyüme geriliği gösteren hastalarda: SC uygulamayla günde 2.1-3.0 IU/m2 vücut yüzey alanı ya da 0.07-0.10 IU/kg vücut ağırlığı.Gonadal disgenezi den ötürü büyüme geriliği gösteren kızlarda (Turner sendromu): SC uygulamayla günde 4.3 IU/m2 vücut yüzey alanı ya da 0.14 IU/kg vücut ağırlığı.Tedavi Süresi: Uygun yetişkin boya ulaşınca ya da epifizler kapanınca tedavi kesilmelidir.Saizen 24 IU, şırınga ile kullanıldığında SC ve IM uygulama için tasarlanmıştır.Easyjet İle kullanıldığında SC uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...