Salazopyrine EN

Salazopyrine EN

Salazopyrine nedir ne için kullanılır, Salazopyrine EN nasıl kullanılır, Salazopyrine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Salazopyrine EN Tablet

Salisilazosulfapiridin

Salazopyrine EN Ambalaj:

 500 mgx50 tablet.

Endikasyon:

 İltihaplı Bağırsak hastalıkları ve aktif romatoid artrit tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Sülfonamid Veya salisilatlara karşı aşırı duyarlı olan hastalarda intestinal ve üriner obstrüksiyonlarda, porfirili hastalarda, iki yaşından küçük çocuklarda, şiddetli alerji ve bronşial astma olgularında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Karaciğer veya böbrek yetmezliği veya kan diskrazisi olan hastalarda, hastanın klinik durumuna göre ilacın kullanımına karar verilmelidir. Hasta, idrarının ve cildinin azo boyası nedeniyle portakal sarısı renk alabileceği konusunda bilgilendirilmelidir.Böbrek hasarı durumunda kristalüri ve taş oluşumunu önlemek amacıyla hasta uygun miktarda sıvı alınmalıdır. Gebelik sırasında ancak çok gerekliyse kullanılmalıdır. Süte geçen salisilazosülfapiridin miktarı ihmal edilebilir.

Salazopyrine EN Yan Etkileri:

 Bulantı,iştahsızlık, vücut sıcaklığının artışı, eritem, kaşıntı, baş ağrısı en sık bildirilen yan etkilerdir. Eritrosit anomalileri (örn. hemolitik anemi, makrositoz), siyanoz, lökopeni, trombositopeni, midede dolgunluk hissi ve karın ağrısı, baş dönmesi ve kulak çınlaması,proteinüri, hematüri, kristalüri, ciltte sarı renk, nefes darlığı,öksürük, ateş ve eozinofili ile birlikte görülen alveolar fibrozis,periorbital ödem, serum hastalığı, İLE sendromu, nefrotik sendrom ileri derecede seyrek olarak bildirilen yan etkilerdir.

İlaç Etkileşimleri:

 Birlikte kullanıldığında folik asit ve digoksin emiliminde azalma olduğu bildirilmiştir.

Salazopyrine EN Doz Önerisi:

  • Günlük doz yemeklerle birlikte alınan, erişkinlerde 4-6x2-4 Tablet 
  • Çocuklarda 5-7 yaş arasında olanlarda 3-6x½ Tablet Ve 7 yaş karşısındaki lerde 3-6x1-2 Tablettir.
  • Ciddi olgularda erişkin dozu 16-24 tablete kadar çıkarılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...